Final Fantasy XV: Dátum vydania, anime a aj film s Aaronom Paulom!

Final Fantasy XV

Final Fantasy XV bolo oznámené už asi 3 roky dozadu, no len teraz k nemu Square Enix odhalilo nové informácie. No vlastne môžeme povedať, že oznámili plnú prdel noviniek, keďže okrem hry vyjde anime, celovečerný film a detaily k soundtracku. Špeciálne kvôli takejto hromade informácií Square zorganizovalo špeciálny event v LA, ktorý niesol meno Uncovered: Final Fantasy XV. Plus ho streamovalo naživo cez internet (u nás asi o 4. ráno, čiže až na pár netopierov to u nás nikoho netrápilo).

V prvom rade bol oznámený dátum: 30. September/září 2015. Vtedy vyjde hra na Xbox One a PS4. Nová demo epizóda je však dostupná už teraz, nesie pomenovanie Platinum Demo a je navrhnuté tak, aby uspokojilo fanúšikov aj úplne nových hráčov. Má 4,5GB a dá sa stiahnuť cez Xbox Store, ale aby ste ho našli, musíte ho hľadať vyložene pod názvom Platinum Demo, inak moc nepochodíte. Toto demo ponúka príbeh mladého Noctisa a ponúkne boje aj možnosť riadiť auto, jednu z najväčších fíčuriek tohto dielu. Dokonca to vyzerá, že v deme uvidíme aj Noctisovho otca, ktorý vyzerá ako DiCaprio v Revenantovi. Ale oplatí sa zahrať si ho, pretože jeho prejdením odomknete nejaké bezplatné DLC do samotnej hry.

Ale tu novinky nekončia. Ešte pred hrou vyjde celovečerný film Kingsglaive: Final Fantasy XV a podobne ako predošlé filmy z univerza FF, aj tento bude kompletne vyrenderovaný v realistickej 3D grafike. A že tá grafika vyzerá naozaj k svetu, o tom svedčí aj samotný trailer, ktorý môžete vidieť nižšie. Na filme sa pracuje už 3 roky a je naozaj pozoruhodné, že o ňom tvorcovia až do poslednej chvíle mlčali. Film sa bude odohrávať počas udalostí, ktoré uvidíme v hre s tým, že hlavnými postavami budú Luna (Lena Headey) a Regis (Sean Bean). A prekvapením bude perníkový rytier Glaive. Hrá ho Aaron Paul a.k.a. Jesse z Breaking Bad.

Okrem filmu vyjde aj anime Brotherhood: Final Fantasy, ktoré debutuje taktiež ešte pred vydaním hry a ukáže nám minulosť hlavných postáv z hry. Celkovo vyjde 5 epizód s tým, že prvá epizóda je dostupná už teraz a vidieť ju môžete nižšie. Je teda vidieť, že Final Fantasy XV je naozaj gigantický projekt.

…A ešte sme neskončili. Alebo už? Nie. Ešte tu sú špeciálne edície hry

  • Final Fantasy XV Deluxe Edition – Obsahuje steelbook, hru, film Kingsglaive na BluRayi a extra DLC
  • Final Fantasy XV Ultimate Edition – Obsahuje hru, film Kingsglaive na BluRayi, ďalšie DLC, soundtrack, artbook a sošku Noctisa. Vyrobených bude len 30 000 kusov, ktoré sa dajú predobjednať exkluzívne na e-shope Square Enix.

fuh… už stačí.

via XboxAchievements

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *