SPUD: Prenosný monitor, ktorý zmení herné festivaly

spud

Poznáte ten problém, keď potrebujete nutne preniesť televízor(y) a máte málo priestoru? My v redakcii áno a naša cesta na C-LAN Cup 2016 v Púchove bola vďaka TV komplikovaná. Na Kickstarteri sa však objavilo dobré riešenie.

Objavil sa tam startup menom SPUD, ktorého náplňou je vlastne priniesť ľahko prenosné a pritom celkom veľké displeje. SPUD funguje vlastne ako kombinácia HD projektoru, pred ktorým sa nachádza 24″ plátno v takej vzdialenosti, aby sa zachovala kvalita obrazu. Samozrejmosťou je možnosť pripojiť sem Xbox One s pomocou HDMI, čo samozrejme znamená, že sa sem dajú pripojiť aj notebooky alebo mnohé ďalšie výdobytky techniky. Podporovaný je navyše aj bezdrôtový prenos, a tak je možné sem streamovať obraz mobilu alebo tabletu.

Čo sa týka špecifikácií, SPUD má v zatvorenom stave 12,7 x 5,51 x 19,1 cm a váhu len 900 gramov. Teda je to veľmi ľahké a má to malé rozmery. Čo sa týka projektoru, ten žiari v rozmedzí 350 až 785 nitov a má rozlíšenie 1280 x 720 bodov. Nie je to najvyššie, ale už tak tento nápad ohromne šetrí miesto. SPUD má aj vstavanú batériu, ktorá pri maximálnom jase vydrží 3 hodiny a naopak pri minimálnom 6 hodín. Obnovovacia frekvencia je 120Hz. Startup už dávno vyzbieral peniaze, ktoré na realizáciu svojho plánu vyzbierať chcel – kým pôvodne autori žiadali 33 000, už teraz tu je takmer 240 000 dolárov. Nehovoriac o tom, že do ukončenia kampane ostáva 42 dní. Žeby ďalší miliónový kickstarter?

Projekt SPUD môžete podporiť na Kickstarteri

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *