Pozrite sa, ako bude vyzerať nové prostredie Project NEON pre Windows 10!

Windows 10 Redstone

Minulý mesiac sa objavili na internete prvé informácie o tom, že Microsoft pripravuje nové rozhranie Project NEON pre Windows 10 a Xbox One.

Nové rozhranie má byť evolúciou dnešného moderného rozhrania vo Windows 10, ktoré sa ponáša najmä vo flat duchu. V tom bude pokračovať aj Project NEON, ale dočká sa aj zopár noviniek. Celý design by mal stavať predovšetkým na animácií, blure a jednoduchosti ovládania. Na uniknutých konceptoch môžeme vidieť aj priesvitnosť na štýl Windows 7. Tento efekt, v upravenej podobe, sa Microsoft rozhodol nazvať Acrylic. V závislosti od objektu bude mať rôznu intenzitu. Nájsť ho bude možné napríklad na bočnom ovládacom paneli v aplikáciách, na pozadí alebo in-app.

Project NEON Concept Windows 10

Efekt Acrylic má byť úzko prepojený s ďalšími dvomi prvkami nového rozhrania, ktoré nesú pomenovanie Connected Animations a Conscious UI. Tieto dva efekty umožnia napríklad, že po otvorení stránky umelca v Groove Music máte vo vrchnej časti jeho fotku a životopis. Po scrollovaní sa lišta dramaticky zmenší, ponechá si len kľúčové prvky a aktivuje blur, ktorý efektne dopĺňa aplikáciu. Ako to vlastne vyzerá, môžete vidieť na GIF animácii nižšie. Na ďalšom obrázku tiež môžeme vidieť novú aplikáciu Outlook Mail. Aplikácia má minimalistické rozhranie a dve rôzne úrovne rozmazania v ponuke.

Project NEON sa tiež bude orientovať na HoloLens a na 3D grafiku navrhnutú tak, aby mala čo najprirodzenejšie chovanie. Prvé náznaky tohto prostredia a vlastne základy pre väčší update by mal položiť Redstone Update 3, ktorý má vyjsť ešte koncom roka. Najväčšiu zmenu však prinesie až aktualizácia Redstone 4, ktorá už prinesie zásadný redesign. Bude to zároveň prvá dramatická zmena prostredia vo Windows 10. Vzhľadom k tomu, ako dlho si plánuje Microsoft ponechať tento Windows, to však bude jedna z niekoľkých zmien.

Project NEON Concept Windows 10

via MSPowerUser.com

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *