Disney a Ubisoft údajne diskutujú o budúcich Star Wars hrách

Zdá sa, že pohár trpezlivosti Disney pretiekol. Magické kráľovstvo, ktoré za svojimi hradbami vlastní značku Star Wars, údajne hľadá nového vydavateľa pre budúce Star Wars hry.

Zatiaľ nepotvrdená správa hovorí o tom, že Disney ani Lucasfilm nie sú spokojné s tým, ako EA nakladá zo značkou Star Wars. Už pôvodný Battlefront z roku 2015 bol kritizovaný za absenciu príbehu, čo sa spoločnosť pokúsila napraviť u Battlefront 2. Tu však dokázala značku potopiť ešte hlbšie kvôli špinavým praktikám, ktoré premenili multiplayer hry na hotové kasíno. K tomu zatvorilo štúdio Visceral Games, ktoré pracovalo na čisto príbehovej adventúre zo sveta Star Wars, na ktorej pracovala aj Amy Hennig, režisérka Uncharted.

Fakt, že malo ísť o najväčší titul EA roka 2018, naštval ako Disney, tak Lucasfilm, a práve ten podnikol prvé kroky – podľa informácií serveru Cinelinx malo štúdio Georga Lucasa začať diskutovať s dvojicou vydavateľov, ku ktorým patrí Activision a Ubisoft. Zároveň sa majitelia značky Star Wars stretli s vedením EA, aby diskutovali o problémoch, aké má herný vydavateľ s hrami. EA totiž získala exkluzívnu licenciu na Star Wars v roku 2013, odvtedy ale vydala len dve hry a jedna skončila úplným fiaskom. To kazí meno značky a je možné, že exkluzívna dohoda dáva Disney možnosť, v prípade nespokojnosti, túto licenciu odobrať. Detaily zmluvy ale nie sú verejnosti známe.

Visceral Games Star Wars Ragtag

via Cinelinx

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *