Capcom ruší Dead Rising a ďalšie projekty

Dead Rising 3
Zatiaľ čo v prípade Dead Rising 3 môžeme hovoriť o jednej z najlepších Xbox One exkluzivít, o Dead Rising 4 sa to nedá povedať, aspoň nie z komerčného hľadiska. Práve komerčný neúspech hry bol dôvodom, prečo sme o chystanom pokračovaní nepočuli žiadne dobré správy.

Ešte začiatkom roka sa prominentný herný novinár Jason Schreier ozval, že Capcom chcel kompletne prerobiť Dead Rising 5. Hra mala byť jednoduchšia ako po stránke herných mechaník, tak po stránke spracovania. Vo výsledku tak malo ísť o menší projekt v porovnaní s predchodcami. Ale ani to nebude.

Capcom totiž oznámil zrušenie projektov štúdia Capcom Vancouver, ktoré vyvíjalo práve sériu Dead Rising. Súčasne tak vydavateľ oznamuje rekordné straty vo výške 4,5 miliardy jenov alebo 34,4 milióna eur. Tvrdí, že rozhodnutie padlo po nedávnom hodnotení projektov, na ktorých pracovalo vancouverské štúdio. Naďalej však štúdio teší robustný komerčný výkon Monster Hunter: World, ktorý vyšiel minulý mesiac na PC. Hre sa darí aj napriek tomu, že už pol roka predtým vyšla na konzoly.

via Capcom

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *