X0 eventy sa vracajú a Microsoft na prvom ohlási podporu klávesnice a myši na Xbox One

Xbox E3 2018
Microsoft počas večernej Inside Xbox epizódy ohlásil návrat svojich X0 konferencií. Tá prvá sa bude konať v Mexico City už 10. novembra/listopadu a hlavnou novinkou bude podpora klávesnice a myši na Xbox One.

Tieto konferencie sa konali od roku 2001 až do roku 2013 a spoločnosť ich využívala ako svoje menšie každoročné konferencie, na ktorých ohlasuje nové tituly a novinky zo sveta Xboxu. Je to teda podobné, ako E3, len s rozdielom, že je event čisto zameraný na Xbox. Veríme, že najbližší ročník X0 nebude o nič horší a dočkáme sa tu zaujímavých ohlásení.

V minulosti sa tieto konferencie odohrávali v rôznych európskych mestách vrátane Barcelony či Amsterdamu. V minulosti tu dochádzalo k ohláseniu hier ako Halo Wars, BioShock či exkluzívneho Splinter Cell: Conviction. Veríme, že aj počas tohto ročníku uvidíme zaujímavé novinky a možno nejaké ohlásenia súvisiace s projektami tretích strán. Jednou veľkou vecou je podpora klávesnice a myši na Xbox One.

Kvôli nej spojil Microsoft sily s Razerom, ktorý predstaví vlastnú ponuku ideálnych klávesníc a myší pre Xbox. Nevylučuje sa ani podpora príslušenstva od ďalších strán. V októbri/říjnu bude na Xbox One dostupná prvá hra s touto podporou, pôjde o Warframe. Microsoft tiež vraví, že podporu nebude tlačiť do hier, posledné slovo majú totiž vývojári. Dôležité je totiž zachovať fair play a s tým bude súvisieť aj možnosť upraviť lobby tak, aby ste si mohli zvoliť, či chcete hrať s hráčmi, ktorí majú iné periférie, než ovládač.

Phil Spencer tiež argumentuje, že vďaka absencii podpory klávesnice a myši nemôžu na konzoly prísť niektoré typy hier (napr. Age of Empires?), pretože sa jednoducho nedajú hrať s gamepadom. Práve to by mohlo znamenať obrovský nárast prívalu hier, ktoré by mohli byť dostupné exkluzívne na Xbox, hoci len s obmedzeniami, čo sa podporovaných periférií týka.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *