Xbox Wireless je najväčšia zmena, akú kedy herné príslušenstvo zažilo

Xbox Wireless

Po programe Xbox Play Anywhere prichádza ďalšia zaujímavosť, ktorá eliminuje bariéry medzi Xboxom a PC. Microsoft totiž oznámil podporu systému Xbox Wireless pre Windows 10 a vylepšuje tak spôsob, akým sa dajú hrať hry naprieč týmito platformami.

Kľúčovou vlastnosťou nového systému Xbox Wireless je, že si k počítačom s Windows 10 budete môcť pripojiť každé príslušenstvo, ktoré bolo určené pôvodne pre Xbox One. To znamená, že Windows 10 v momente získal podporu pre herné gamepady, slúchadlá alebo dokonca aj pre gitary, ktoré ste získali k Rock Band 4 alebo Guitar Hero Live. Systém bol navyše navrhnutý tak, aby všetko fungovalo plynulo a teda aby sa zachovala rýchla odozva.

Samozrejme, systém Xbox Wireless nefunguje len tak sám od seba. Je totiž treba, aby počítač disponoval vstavaným Xbox Wireless modulom alebo bol k nemu pripojený adaptér, ktorý sa predáva zvlášť. Čo sa týka prepojenia, tak Microsoft vlastne ponúka crossplatform využitie pre rôzne herné doplnky, teda niečo, čo tu ešte nebolo. Prekvapením je aj možnosť prepojiť s počítačom až 8 rôznych zariadení, pričom Microsoft zaručuje rýchle reakcie.

Za zmienku tiež stojí, že Lenovo IdeaCentre Y710 Cube je prvý počítač na svete, ktorý už túto technológiu podporuje.

XboxWirelessHERO

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *