Hráč odomyká jeden achievement denne už 10 rokov

Xbox One Achievements

Okolo systému achievementov sa na Xboxe zrodila skvelá komunita, ktorá aktívne pomáha ostatným hráčom a sem-tam sa jej podarí nejaký ten rekord.

Vieme napríklad, že Stallion83 drží rekord za 2 milióny (G) na svojom profile, ale nie je jediným, komu sa daria takéto úspechy. Osobitnú poklonu si zaslúži hráč a užívateľ fóra TrueAchievements winginor, ktorý za posledných 10 rokov odomkol každý deň jeden achievement.

Znamená to, že winginor odomkol vyše 3 650 achievementov len preto, aby plnil túto výzvu a na sieti TrueAchievements je zároveň jediným, komu sa takáto dlhá „šóra“ podarila. S touto šórou začal zhruba pred 10 rokmi, 23. júla/července 2009. Odvtedy odomkol achievementy v mnohých hrách vrátane klasík ako Modern Warfare 2, Assassin’s Creed II alebo Halo 3: ODST, ktoré práve v tom roku vyšli.

winginor v rozhovore pre TrueAchievements povedal, že ho jednoducho baví mať určitú formu motivácie a v prípade Xboxových hier to sú achievementy. A to aj napriek tomu, že si z neho známi sem-tam uťahujú a pýtajú sa, či už odomkol svoj denný achievement. Ako programátor vraví, že hry vidí z iného uhla: rád si zahrá aj zlé hry, aby vedel, čo ich robí zlými a kde spravili ich tvorcovia zlé rozhodnutia. Achievement hunting vníma ako prezentovanie sa pred ostatnými, keďže on, ako aj mnohí iní, milujú štatistiky. A pokiaľ ide o budúcnosť, winginor nechce skončiť so svojim 10-ročným achievement streakom.

Celkové štatistiky winginora sú o niečo vyššie: 27 946 achievementov a 797 913(G). V osobitom systéme achievementov na TA to znamená, že má skóre 1 294 798 bodov.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *