Sonic mal byť pôvodne príbehom z 2. svetovej vojny

Sonic The Hedgehog
Obľúbený modrý ježko Sonic je dnes známy hlavne kvôli speedrunom a občasným boss fightom na čele s Eggmanom. Lenže, jeho príbeh mal byť pôvodne iný.

Pôvodne mal byť Sonic historkou z druhej svetovej vojny. Dizajnéri Hirokazu Yasuhara a Naoto Oshima vymysleli legendu o obrázku modrého ježka na nose stíhačky, ktorú riadil Chuck Yeager. Mysleli teda na skutočnosť, že práve americký dôstojník pokoril rýchlosť zvuku ako prvý na svete a práve tento rekord mal symbolicky dodať Sonicovi jeho rýchly beh. Tvorcovia tento príbeh odhalili v pomerne veľkom dokumente aj s ilustráciami modrého ježka.

Sonic the Hedgehog Backstory GDC

„Príbeh o mužovi, ktorý neúnavne túžil, aby jeho lietadlo lietalo pri doposiaľ neznámych rýchlostiach. Kvôli svojim neustále postaveným vlasom ho volali Ježko. Na nose lietadla mal nakresleného Sonica. Neskôr sa tento muž oženil so spisovateľkou detskej literatúry, ktorá napísala rozprávku o ježkovi, ktorý bol postavený na jeho postave. Jeho letová bunda existuje doteraz.“

Sonic the Hedgehog GDC

Príbeh o Sonicovi a Dr. Eggmanovi mala rozprávať pilotova manželka, no neskôr sa vývojári rozhodli, že túto backstory vypustia z hry. Preto je prekvapením, že sa dostáva do povedomia až teraz, 27 rokov po premiére na konzole Sega Genesis. Tvorcovia tiež na GDC odhalili animáciu tancujúceho Sonica. Tá sa do hry nikdy nedostala – na cartridgi jednoducho nebolo miesto.

Sonic the Hedgehog Animations GDC

via Kotaku

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *