Rockstar žaluje BBC kvôli GTA

GTA BBC

BBC už pred nejakým časom (zhruba v čase, kedy vyhodila Jezzu z Top Gear) oznámila, že plánuje odvysielať dokument o GTA pomenovaný ako Game Changer. To síce nebol finálny názov dokumentu, ale britská televízia už oznámila, že dokument bude trvať 90 minút a bude prezentovať konflikt medzi Samom Houserom a dnes už legendárnym právnikom Jackom Thompsonom, ktorý bol striktne proti sérii GTA a chcel robiť všetko preto, aby bola séria zabanovaná. To sa mu samozrejme nepodarilo a Jack Thompson neskôr stratil svoju licenciu.

Každopádne, je možné, že BBC vyjde dokument drahšie, než by mala. Nie preto, že by sa na ňu hneval Thompson, ale kvôli Rockstar Games. Televízia si totiž nevypýtala povolenie na používanie ochrannej známky Grand Theft Auto, nespolupracuje s Rockstarom a odmietala sa s ním rozprávať o situácii. A keď to nejde po dobrom, tak to pôjde po zlom a právnici Rockstaru, respektíve Take-Two Interactive, zakročili. Uvidíme teda, ako sa situácia vyvinie. Každopádne, natáčanie dokumentu v hlavnej roli s Danielom Radcliffom a Billom Paxtonom začalo v apríli a televízia chcela odvysielať neskôr v tomto roku.

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *