Forza Motorsport 6: APEX pre Windows 10 oficiálne odhalená

Forza Motorsport 6 Apex

Ako sa hovorilo ráno, tak Microsoft dnes naozaj oznámil nový prírastok do svojej, doteraz Xboxovej, závodnej exkluzivity. Je ním Forza Motorsport 6: APEX a presne tak, ako hovoril ranný leak, jedná sa o orezanú free-2-play verziu pre Windows 10.

Vlastne, ide o upravenú verziu, ktorá umožní hráčom na Windows 10 vyskúšať si, aké je hranie závodov v podaní Microsoftu a že môže byť ešte lepšie, ak si ho hráči zahrajú na Xboxe. APEX bude vo svojej podstate demo enginu ForzaTech v kombinácii s DirectX 12 a 4K rozlíšením na počítačoch. Menej radostne znie správa, že ide o prvý krok a aj neskôr budú vychádzať spin-off tituly pre PC. Čo znamená, že nepôjde o plnohodnotné diely (tie sú naďalej exkluzivitou pre Xbox), ale skôr niečo na štýl Forzy Fast&Furious.

Režim kariéry pozostáva z 12 eventov Showcase Tour, kde si hráči môžu vyskúšať autá a rôzne trate. Celkovo obsahuje Forza 63 áut20 tratí v 6 lokalitách (FM6 má 24 lokalít), medzi ktorými nechýba ani Top Gear dráha. A keď už sme spomenuli TG, nebude chýbať komentár od Jamesa Maya a Richarda Hammonda. Aby hráči neopúšťali hru, bude tu dostupný režim Spotlight Series, čo sú pravidelne updatované série závodov. Vlastne niečo ako weekly challenges v iných hrách. Medzi úlohami sa objaví aj napríklad naháňanie Stiga z pohľadu z kokpitu.

Forza Motorsport 6 Apex vychádza exkluzívne pre Windows 10 na jar.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *