Microsoft to myslí s Minecraft: Education Edition vážne, vychádza o pár týždňov

Minecraft Education Edition

Akoby nestačilo, že Microsoft začne predávať špeciálny bundle Xbox One S s Minecraftom. Microsoft teraz oznámil ďalšiu novinku a to vydanie ďalšej edície hry, ktorá je určená do škôl. Presne tak, žiaci sa budú v Amerike učiť s pomocou Minecraftu.

Iniciatíva nesie názov Minecraft: Education Edition a vychádza už na samom začiatku novembra/listopadu. Školská edícia hry má za cieľ naučiť deti spolupracovať a snažiť sa vyriešiť problémy spoločnými silami. Okrem tooh, že sa do sveta Minecraftu môžu pripojiť študenti, pripojení budú aj učitelia. K dispozícii budú mať špeciálnu Companion appku, ktorá im dá admin privilégiá. Učitelia tak budú môcť meniť nastavenia mapy, komunikovať so všetkými študentmi, teleportovať ich alebo im dávať veci do inventára. Plus majú k dispozícii mapku, na ktorej vidia, kde sa všetci žiaci pohybujú. Čo je podľa mňa nezmysel v tejto verzii. Rovnako tak je prebytočnou funkciou zobrazovanie času v hre.

Samotná hra bude updatovaná v podobných intervaloch ako klasický Minecraft a navyše sem bude pribúdať existujúci obsah. Medzi obsiahnuté novinky vo verzii 1.0 budú patriť napríklad kone, skiny hráčov, pistony, updatované rozhranie alebo nové pripomienky týkajúce sa Redstonu.

Minecraft: Education Edition stojí 5€ ročne na človeka.

Minecraft Education Edition

via WindowsCentral.com

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *