Reus vám umožní stať sa bohom na Xbox One

reus

Na Xboxeri sa indie hrám venujeme málokedy. Hra nás totiž musí niečim nadchnúť predtým, než jej začneme venovať väčšiu pozornosť. Hre Reus sa to však podarilo.

Ak by som to mal veľmi zostručniť, ide o jednu z tých hier, kde sa hráč vcíti do role boha. Tu sa však koncept uberá svojským smerom a vy síce boh ste, ale sami o sebe nemáte veľkú moc. Tú majú štyria obri, s ktorých pomocou budete planétu upravovať tak, aby boli civilizácie spokojné. Pomôžete im teda v raste a to napríklad tak, že nehostinnú púšť im zmeníte v úrodnú trávnatú pôdu. Jednoducho sa snažíte dať ľudstvu čo najlepšie podmienky. Má to však aj svoje medze, v hre existuje hranica medzi pomáhaním a rozmaznávaním. Keď pomáhate, je to super, civilizácia sa rozvíja a na planéte je mier. Ak ich ale začnete rozmaznávať, tak sa v nich môže prebudiť nenásytnosť a začnú medzi sebou rozpútavať vojny. No vlastne niečo, s čím sa stretávame ešte aj v roku 2016. Obrátiť sa môžu aj proti vám a vtedy nastáva čas ich za to patrične potrestať. Aby vedeli, kto je tu pán.

Samozrejme, je to hra určená pre špecifické publikum a najviac fanúšikov si nájde u mladších ročníkov. Čo sa týka ceny, tak cena digitálnej verzie ešte nie je známa. Krabicová verzia sa však začne predávať už tento piatok, 14.10., za 25€. Na počítači je hra dostupná dlhšie, Metacritic hodnotenie sa drží na 75%. Čo je dokonca viac, než koľko získali niektoré tohtoročné AAA tituly.

Reus
Reus
Developer: SOEDESCO Publishing
Price: SG$18.50

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *