5 vecí, ktoré robiť, keď vypadol Google

Google Outage

Google dnes má už dve hodiny obrovský výpadok v Strednej Európe a situácia nie je oveľa lepšia ani v iných kútoch sveta. Internet bez Googlu a jeho služieb však prakticky stráca svoj význam a tak sa naskytá otázka, čo robiť? Prinášame vám zoznam 5 vecí, ktoré môžete robiť, keď vypadol Google.

1) Počúvajte hudbu offline!

Jútub patrí Googlu a oba sú teraz v prdeli. A tak nastal ten správny čas, aby sme trochu zašli do minulosti a vytiahli svoje CD prehrávače, kazeťáky alebo iPody. Tam všade je hudba offline. Len je treba dúfať, že prehrávače nedostanú skrat z toľkého prekvapenia, keď ste ich po rokoch opäť zapli.

cd

2) Čítajte knihu .pdf

Niet nad vôňu čerstvo kúpenej knihy. Môže sa v nej ukrývať zaujímavá a napínavá story alebo aj nejaký vtipný príbeh. Navyše, až 100% kníh podporuje spätnú kompatibilitu a myslí naozaj nadčasovo: nie sú v PDF ale v oveľa jednoduchšom čitateľnom formáte, hoci zaberá viac miesta. Kniha bola navrhnutá tak, aby fungovala aj bez pluginov, hoci mnohí užívatelia v recenziách vyzdvihujú plugin Záložka. Niektoré autori ale podľahli vplyvu DLC ekonomiky a napríklad Harry Potter má až 6 príbehových dodatkov.

3) Pozerajte filmy offline!

Filmy tu boli, sú a zrejme aj budú po Googli. A keď nejde Google, najrýchlejší spôsob, ako si dačo pozrieť, je prehrabať sa vo svojej zbierke DVD-čiek, BluRayov, videokaziet. Prípadne sa môžete pripojiť na Netflix alebo si pozrieť dačo zo svojho externého disku. Konieckoncov, Xbox One S už vďaka VLC podporuje aj MKV formát.

filmy_offline

 

4) Hrajte Pokémon karty

Pokémon GO si cestou z práce dnes asi nezahráte, no doma možno ešte máte tradičné Pokémon karty. Tu to všetko začalo a tu to aj bude pokračovať. Pamätáte si pravidlá? Ja áno, ale sú celkom zdĺhavé a tak bude asi lepšie si ich vygoogliť. Vlastne, vyhľadať. Príjemná zábava na pár desiatok minút a môžete pri tom piť čaj!

5) Čítajte Xboxer.sk

Áno, my sme online 😉

Xboxer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

4 komentáre

  1. Igor píše:

    Nemôžem ostať chladný k tvojmu článku. Tvoj Jútub píšeš zle. Ak už tak to daj aspiň do úvodzoviek. V prdeli je expresívne. Tiez v úvodzovkách. A čo takto magnetofón namiesto kazeťáku. IPad sa používa aj dnes a nie je taký starý ako vyznieva v tvojom článku. A keď už píšeš tak by si mohol slovo plugin vysvetliť, keď už nepoužívaš slovenský ekvivalent. Nie každý tomu rozumie. Ďalej som ani nepokračoval, neznalosť písania ma dostala

    • Jaromír Miko píše:

      Tento článok sme úmyselne písali takýmto expresívnym spôsobom, bol určený pre pobavenie 😉 U ostatných 1200 článkov na našom webe samozrejme používame spisovnú slovenčinu, dávame si pozor na gramatiku a ak sú prítomné expresíva, sú samozrejme v úvodzovkách.

      • Igor píše:

        tak či tak sa to nedá čítať….aj keď zámer, mal byť upravený tak aby ste vy nevyzerali ako nevzdelaný. Nepobavilo ma to, skôr ma to zarmútilo, že niekto si dovolí toto napísať a ešte s takými chybami. aj keď to malo byť na pobavenie stále to malo byť v úvodzovkách, keďže inak sa to dá chápať ako nedbalosť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *