Ubisoft končí s platenými mikro-DLC!

Ubisoft

Éra platených DLC sa zrejme blíži pomaly, ale isto k svojmu koncu. Rockstar bol prvý, kto dal plateným DLC červenú u GTA V a krátko na to prišli ďalšie hry, ktoré sa týmto modelom inšpirovali. Napríklad Rainbow Six: Siege.

Ubisoft sa rozhodol rozširovať nový Rainbow Six pridávaním nových máp a operátorov priamo do hry. Mapy sú dostupné pre všetkých úplne zadarmo, za operátorov je však treba si zaplatiť. Kúpiť sa dajú za Renowny, čo je vlastne herná mena, ktorú získavate pri hraní. Tiež sa dajú dokúpiť formou mikrotransakcií a práve toto je model, ktorý sa Ubisoftu osvedčil najlepšie.

Prezradila to viceprezidentka firmy zodpovedná za live eventy, Anne Blondel-Jouin. „Monetizácia je niečo, v čom musíme byť veľmi opatrní. Máme ju na starosť ja a môj tím a vždy sa snažíme nájsť najlepšie vybalancovanie. Ak to nerozširuje aktuálny herný zážitok, potom to nie je dobré. Potom by sme si pýtali peniaze za nesprávne veci. Navyše, ak ide o obsah, bez ktorého sa hráči nezaobídu, tiež to nie je dobré. Nefungovalo by to. Je to spôsob, ako vybrať hráčom viac zábavy, ale sami si môžu vybrať, či ju chcú alebo nie,“ povedala v rozhovore.

Pre Ubisoft to teda znamená veľkú zmenu. Spoločnosť už neplánuje predávať DLC, ktoré dokončia hru. „Máte hru a chcete si ju rozšíriť – na základe toho, ako si chcete vychutnávať hru – môžete si ich kúpiť aj nemusíte. Spôsob, akým sme monetizovali Rainbow Six, priniesol našim hráčom radosť z nových postáv, ktoré si môžu prispôsobiť so zbraňami a doplnkami. Ale aj keď o tieto postavy nemajú záujem, stále budú mať rovnaký zážitok ako iní hráči. Toto je nový spôsob, ako budemee robiť veci, pretože Ubisoft má zodpovednosť prinášať hráčom hry v čo najvyššej možnej kvalite. Ak spravíte škaredú hračku, ostane v obchode bez ohľadu na značku.“

Rainbow Six Siege Japanese Operators

via GameIndutry.biz

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *