Xbox One zrejme po rokoch príde o funkciu Snap

Xbox One Snap

Xbox One čakajú ďalšie veľké zmeny. Ako má už Microsoft vo zvyku, pripravuje sa redesign prostredia konzoly. Tento sa nezaobíde bez obetí, zrušená by mala byť funkcia Snap.

Spočiatku išlo o celkom populárnu funkciu, keďže po vzore počítačov s Windows 8 umožňovala mať na Xboxe zapnuté dve aplikácie naraz. Má však aj svoje nedostatky, napríklad YouTube sekal pri hraní hry. Achievementy sa pre zmenu presunuli priamo do Guide menu, čo podstatne urýchlilo ich trackovanie.

Funkcia Snap by mala byť kompletne odstránená a prvým náznakom tejto zmeny je aj fakt, že UWP aplikácie nepodporujú Snap Mode. Microsoft však plánuje ponechať multitasking na Xboxe, ale chce mu dodať modernejší feeling. Jednou z možností je Picture-in-Picture mód (PIP) pre YouTube a iné aplikácie. Hra by bežala na celú obrazovku bez čierneho rámu a video by sa na obrazovku zmestilo tiež. Súčasné prototypy fungujú tak, že video v PIP móde je v pravom dolnom rohu obrazovky. Existuje však možnosť, že sa PIP okno bude dať presunúť alebo sa bude presúvať automaticky, v závislosti od prvkov na obrazovke.

Zdroje z Microsoftu tiež prezradili, že sa menšia zmena dotkne aj funkcie Guide. Microsoft testuje novú záložku Recent, ktorá by poskytla okamžitý prístup k naposledy otvoreným hrám, aplikáciám, funkciám systému a tiež k pinom. Dokonca sa testovalo otvorenie Guide pomocou jediného stlačenia Home Buttonu miesto dvojitého.

Xbox One January Update Party Chat

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *