Peter Molyneux túži po Fable 4

peter_molyneux

Peter Molyneux. Velikán, na ktorého dnes mnohí pozerajú skôr skepticky. Známa osobnosť herného priemyslu sa po dlhšej dobe vracia do pozornosti médií a odhaľuje, čo je jeho snom.

Molyneux najnovšie povedal, že je jeho snom vytvoriť Fable 4. Podľa jeho slov je neuveriteľné, že táto hra nikdy nevznikla. Keby mal možnosť spojiť sa s pôvodným vývojárskym tímom, určite by s ním chcel vyvinúť štvrtý diel pre Xbox aj Windows. Séria Fable je konieckoncov jeho dielom a tak nejak sa dá čakať, že sa chce k tejto sérii vrátiť. A pokúsil sa vytvoriť nový, plnohodnotný diel.

Fable 2 Collectors Edition pre-release

Pôvodná Collectorka

Či mu to však Microsoft umožní, je otázne. Molyneuxovo Fable 2 je síce jedna z najlegendárnejších hier predošlej generácie, ale napríklad jej zberateľská edícia dopadla ako úplné fiasko. Tam Molyneux nasľuboval hory–doly. Zo sľubovaných bonusov totiž dostala… vlastne nedostala vôbec nič. A to je len jeden z príkladov toho, kedy skutek utek‘. Čerstvým príkladom je mobilná hra Godus, u ktorej bol víťazovi predošlej hry (Curiosity: What’s Inside the Cube?) sľúbený podiel zo zisku. Víťaz však doteraz nedostal ani cent. A ani séria Fable, hoci na nej už Molyneux nepracoval, na tom nebola v posledných rokoch najlepšie. Microsoft vydal arkádu Fable Heroes, doplnil to Kinectovou pohybovkou Fable: The Journey a zavŕšil to zrušeným Fable Legends pre Xbox One a Windows 10.

Fable 2 Collectors Edition Final

Finálna Collectorka

Molyneux sa tiež v rozhovore ospravedlnil novinárom za predošlé vyhlásenia, narozdiel od toho červeného prostitúta z Bonaparte. Šéf štúdia 22cans povedal, že už ho prešlo to obdobie, kedy v médiách vyjadroval svoje prehnané nadšenie z ešte nevydaných hier. Po početných nesplnených sľuboch ho začali médiá ukazovať v zlom svetle a vtedy sa rozhodol, že s nimi ukončí komunikáciu. Ale len dočasne, ako môžeme vidieť teraz. Stretávanie sa s novinármi mu začalo chýbať a tak možnosť spraviť rozhovor pre Xbox: The Official Magazine prijal s potešením.

fable legends

via GamesRadar

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *