Streamovanie hier z Xboxu do mobilu sa nekoná…

Lumia 950 Quantum Break

V uplynulých týždňoch sa na internete objavila dvojica fotografií, ktoré ukazovali streamovanie hier z Xbox One do mobilov. Fotky sprevádzal informácia, že Microsoft už testuje betu a že onedlho by sme mali túto novinku dostať všetci. Nakoniec sa však nič také nekoná.

S tvrdením prichádza portál WindowsCentral, ktorý má jednak vlastné zdroje v Microsofte a jednak sa odvoláva na prevažne nepravdivé leaky od užívateľa menom Nawzil10. Navyše, leak vyvrátil aj Mike Ybarra z tímu Xbox. Povedal, že dnes sa na tejto funkcii nepracuje, ale už existujú základy pre rozbehnutie tejto funkcie. Jednak je to podpora nového Xbox One S controlleru a jednak je tu aplikácia Xbox Dev Companion pre Windows 10 a Windows 10 Mobile, ktorá umožňuje streamovať obrazovku do počítača, tabletu alebo mobilu.

Microsoft však na tejto funkcii nechce zatiaľ pracovať, pretože hry sú optimalizované pre veľké obrazovky. Je to vidieť napríklad na Battlefielde 1, ktorý má veľmi malý HUD a UI rozhranie, ktoré by bolo na telefóne jednoducho neviditeľné. Neplatí to však pre všetky hry. Napríklad Mortal Kombat XL by sa dal hrať.

Xbox One Phone Streaming

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *