Elgato predstavuje externú strihovú kartu s 4K 60fps a HDR

Elgato 4K60 S+

Ak chcete nahrávať videá na svojich konzolách, vďaka funkcii DVR môžete už dnes bez ohľadu na to, či máte Xbox alebo PlayStation.

Možnosť nahrávania obrazu na konzolách však má svoje obmedzenia. Najmä na Xboxe sú tieto obmedzenia pomerne skľučujúce. Kým na PS4 môžete nahrávať až 15 minút, konzoly Xbox One vrátane modelu One X podporujú maximálne 5 minút záznamu na jedno video. One X k tomu podporuje možnosť nahrávania videa v 4K do 60fps, ale aj to má svoje limity, minimálne z pohľadu profesionálov.

Práve preto je potešením, že Elgato predstavilo na veľtrhu CES 2020 novú strihovú kartu 4K60 S+. A máme hneď niekoľko dôvodov jasať. V prvom rade ide o externú kartu, čo znamená, že ju môžete používať bez počítača. V druhom rade podporuje 4K 60fps a to aj s podporou HDR. No a treťou veľkou novinkou je možnosť prenosu do PC cez USB 3.0 alebo na SD kartu, ak nemáte PC po ruke. Karta bude dostupná už v tomto štvrťroku. Čo možno zabolí, je cena – 400 dolárov.

Z technických parametrov vyberáme hardvérovú podporu HEVC/H.265 HDR a AVC/H.264, maximálny bitrate 140 Mbps. Pre lokálne ukladanie videa je vyžadovaná SD karta kategórie UHS Class 3/V30 s odporúčanou kapacitou 256GB. Pri použití s PC vyžaduje Windows 10, procesor Intel Core i5 6. generácie, AMD Ryzen 7 alebo novší, grafickú kartu GeForce GTX 10xx alebo lepšiu a 8GB RAM.

Elgato 4K60 S+ externá strihová karta

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *