Xbox Series X úplne vyradí podporu Kinectu

Kinect

Microsoft už skôr oznámil, že s novou konzolou Xbox Series X sa bude sústrediť už len na hry a nenápadne tak naznačil, že konzola nebude mať TV funkcie, ktoré tvorili jednu z kľúčových funkcií pôvodného Xbox One.

Že tomu tak bude, dosvedčuje tvrdenie Brada Samsa s odvolaním na zdroje v Microsofte. Tie mu mali potvrdiť, že konzola má už len jeden HDMI port, slúžiaci na pripojenie Xboxu k TV alebo monitoru. Absencia druhého HDMI portu znamená, že budúci Xbox už nebude podporovať živé vysielanie a funkcie s ním spojené. A podľa serveru WindowsCentral nebudú tieto funkcie podporované ani softvérovo, čo znamená jednak čistejšie UI pre užívateľov a jednak menšie vyťaženie OS vecami, ktoré ľudia nepoužívajú.

Server tiež vraví, že konzola zrejme nebude mať ani IR vysielač, takže užívatelia už nebudú môcť zapnúť TV spolu s Xboxom a budú musieť oba produkty zapínať zvlášť. Čo ale zrejme nepoteší rodiny s deťmi, je definitívne ukončenie podpory pre Kinect.

Microsoft sa snaží zabudnúť na tento senzor už pár rokov. Jeho výrobu ukončil v roku 2017 a krátko nato ukončil výrobu adaptéru, s ktorého pomocou sa dal Kinect pripojiť k Xbox One S, One X a počítačom s Windows 10. Najnovší Xbox však vyradí podporu Kinectu úplne zo systému. Senzor tak nebude fungovať ani po pripojení cez USB port.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    tak to je fail. kopa známich chce xbox koli kinectu, tak bude sa držať x360 a xboxone naďalej len koli kinectu. fakt super.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *