Štúdio, ktoré vydalo kartovú hru The Lord of the Rings, končí

Štúdio Fantasy Flight Interactive nemusí byť hráčom zrovna dvakrát známe. Štúdio má na svedomí kartovú hru The Lord of the Rings: Adventure Card Game, ktorá je veľmi podobná Hearthstonu a na Xbox vyšla len pred dvomi mesiacmi.

Behom jediného mesiaca tak ide už o tretiu kartovú hru, okolo ktorej sa dozvedáme negatívne správy. Začiatkom decembra/prosince totiž CD Projekt RED oznámil koniec konzolových verzií Gwentu a následne sa ozvala Bethesda s tvrdením, že pozastavuje vývoj The Elder Scrolls Legends na dobu neurčitú. Teraz však nedochádza len k správe, že končí kartová hra, ale končí celé štúdio.

A čo sa deje pri kartovej hre The Lord of the Rings? Koniec serverov síce oznámený nebol, no štúdio, ktoré za hrou stojí, zatvára svoje brány. Stane sa tak už budúci mesiac, ako oznámil šéf Tim Gerritsen cez LinkedIn. Kartová hra bude aj naďalej v prevádzke, ale už nebude prebiehať aktívna podpora zo strany vývojárov. Na druhú stranu, hra dosiahla rekordných 226 súčasne aktívnych hráčov v septembri/září 2019, keď vyšla na Steame v Early Access. Tento počet hráčov sa jej už nepodarilo prekonať a je možné, že situácia na konzolách je podobná. Kartový Pán prsteňov vyšiel v novembri/listopadu za 24,99€ na PS4, Nintendo Switch a Xbox One, kde je tiež dostupný cez Game Pass.

Správa prichádza len krátko po tom, ako Daedlic Entertainment oznámili vývoj The Lord of the Rings: Gollum hry pre PlayStation 5 a Xbox Series X. Hra vyjde na tieto konzoly v roku 2021, ako potvrdilo štúdio pre magazín Edge. Vo februárovom/únorovém čísle sa zároveň dozvieme prvé informácie o chystanej hre. Už dens ale vieme, že hra bude sledovať príbeh Gluma. Pôjde ale o samostatný príbeh a nebude nijako nadväzovať na postavu vo filmovej ságe Petra Jacksona.

The Lord of the Rings: Gollum

via Gamespot; IGN

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Vyzkoušel jsem v Game Passu, a hra mne zrovna dvakrát nezaujala…. Škoda, potenciál byl, ale asi autoři nepochopili, co hráči jako já chtějí…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *