CD Projekt RED ukončuje podporu GWENT-u na konzolách

Gwent The Witcher Card Game

Bol rok 2017, keď CD Projekt RED vydal samostatnú kartovú hru GWENT pre Xbox One a PS4.

Hra si odvtedy prešla množstvom zmien a jej singleplayerová kampaň sa dočkala svojej vlastnej minihry Thronebreaker: The Witcher Tales. Okrem toho bola sľúbená podpora Xbox Play Anywhere vo verzii pre Xbox One a Windows 10, k čomu doposiaľ nedošlo. A už ani nedôjde.

CD Projekt RED totiž oznámil, že už budúci týždeň ukončí podporu konzolovej hry. Dôvodom je, že spoločnosť vydala GWENT na iOS a čoskoro vydá hru na Android. Štúdio je názoru, že nedokáže udržať krok s toľkými platformami a nebude stíhať aktualizovať hru súbežne pre PC, PS4, Xbox One, iOS a Android. Dnes to sú navyše verzie pre PC a iOS, ktoré sú najhranejšie. Štúdio sa preto rozhodlo ukončiť podporu konzolovej verzie a dať priestor hre na PC a mobiloch.

CD Projekt RED umožní hráčom presunúť progres a nákupy z konzolových verzií na GOG účet, odkiaľ sa môžu presunúť na PC a mobily. Už od 9. decembra/prosince 2019 môžu konzolisti využiť webovú aplikáciu, ktorá umožní presunúť progres na existujúci alebo nový GOG účet. Funguje to však len za predpokladu, že nemáte rozohrané viaceré verzie hry, keďže GOG nepodporuje zlučovanie účtov, ale len presun.

Systém bude aktívny po dobu 6 mesiacov, teda do 9. júna/června 2020. Budúci týždeň sa konzolová verzia GWENT-u dočká poslednej aktualizácie, ktorá „zamrazí“ hru v terajšom stave. Hra bude funkčná do 9. júna/června 2020, ale už s obmedzenou funkcionalitou. To znamená, že hra už nebude dostávať updaty ani nové DLC. Rovnako nebude možné od budúceho týždňa kupovať mikrotransakcie. Ďalej bude vypnutý cross-platform medzi konzolami a PC/mobilmi.

A čo všetko môžu hráči očakávať pri presune progresu na GOG účet?

  • Všetky vyzbierané ornamenty
  • Meteorite Powder (iba Xbox One verzia kvôli obmedzeniam na platforme PS4)
  • Všetka mena
  • Karty
  • Zoznamy deckov
  • Level
  • Aktuálny rank
  • Odmeny z Thronebreaker
  • Kontrakty

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *