Dion žaluje Bethesdu: Odporný trailer na Fallout 4 mal zneuctiť jeho skladbu

Fallout 4 Dion

Zenimax má na krku ďalší súdny spor. Najnovšie ho žaluje spevák Dion, ktorý požaduje milión dolárov za to, že Bethesda použila jeho skladbu The Wanderer v traileri na Fallout 4.

Dôvodom však v tomto prípade nie sú tak celkom autorské práva. Hoci je pravda, že na tom majú menší podiel. Spevák už pred pár rokmi podpísal dohodu s vydavateľstvom Universal Music, v rámci ktorej mohlo vydavateľstvo povoliť použitie skladieb od Diona v traileroch na filmy, hry a tak ďalej. Lenže, dohoda má jednu podmienku: Záujemca o skladbu musí osobne rokovať so spevákom a získať od neho povolenie na použitie skladby. Vyzerá to ako problém? Ani nie.

Dôvod, prečo Dion žaluje Bethesdu, je kuriózny. Je totiž znechutený z toho, že jeho pesnička doprevádza video ukazujúce násilie. Podľa jeho slov trailer ukazuje odporné a morálne neobhájiteľné zábery – vraždenie, dystopický svet a násilie ako šport, ktoré nebolo prezentované za účelom ochrany nevinného života, ale aby upútalo zákazníkov.

Spevák v žalobe píše, že ak by mal možnosť zúčastniť sa rokovaní, určite by sa pokúsil ovplyvniť produkciu tak, aby trailer nebol násilný, ale aby odpovedal pesničke. Táto balada rozpráva príbeh smutného mladého muža, ktorý sa túla z mesta do mesta, lebo sa mu nepodarilo nájsť samého seba. Skladba opisuje aj izoláciu s pribúdajúcim vekom. Trailer mal preto ukazovať napríklad boj o prežitie v postapokalyptickom svete.

1 milión dolárov má napraviť zdanlivo nenapravitelné morálne škody, ktoré napáchala Bethesda trailerom.

via Kotaku

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *