Studený máj, v Xbox Store raj – Tieto hry dorazia už v nasledujúcich dňoch

This Week on Xbox (May 1-7)

Začal sa už piaty mesiac roka 2017 a sme čoraz bližšie k odhaleniu novej konzoly, ktorú stelesňuje Project Scorpio. Oficiálne odhalenie konzoly je plánované na poslednú nedeľu pred E3. Dovtedy si ale prídeme na niekoľko hier, ktoré nám určite skrátia čakanie.

Planetbase (3.5.2017)

A aby toho nebolo málo, začíname hneď konzolovou exkluzivitou! Planetbase vyšlo pôvodne len na PC a Mac a teraz vyjde na Xbox One. Dokonca je to titul, po ktorom časť plejkárov túži, aspoň podľa internetových diskusií. Planetbase je budovateľská a „survivalská“ stratégia, v ktorej kolonizujete cudziu planétu a snažíte sa ju pretvoriť v nový svet. Presne ako v tradičných RTS-kách typu Age of Empires, aj tu musíte získavať energiu, ťažiť zdroje, produkovať jedlo. A tiež musíte čeliť rôznym pohromám, ktoré vás na nehostinnej planéte čakajú.

Planetbase
Planetbase
Developer: Madruga Works
Price: 14,99 €

Prey (5.5.2017)

No jo. Je ho treba približovať? Reboot hry, ktorá začala svoju púť pred 22 rokmi a vyšla o 11 rokov neskôr bez pokračovania, je späť. Teraz však radikálne zmenila koncept a kým v pôvodnom Prey čelila vesmírnej hrozbe planéta Zem,

tu za jej vznikom stoja priamo ľudia – nedopatrením. Ste na vesmírnej stanici ako jeden z doktorov a čoskoro zistíte, že ste tu sám, pretože všetko, čo žilo, sa zmenilo. Predstavte si Alien: Isolation a System Shock Reboot v jednom.

Save the Ninja Clan (5.5.2017)

Save the Ninja Clan je prekvapivo lacná hra, stojí len 3€ a ponúka 30 levelov. Je to taká tá typická platformovka, ktorá má aj storyline a je otvorená speedrunu. Tiež môžete v hre hľadať ukryté tajomstvá a bugy. A ako už hovorí samotný názov, vašou úlohou je predovšetkým zachrániť ninjov, ktorých uniesol nepriateľský ninja. Každá z hrateľných postáv má svoje vlastné špeciality. Zelený ninja ovláda double jump, fialový pre zmenu šprintuje, šedý ninja ovláda dash s dočasnou nezničiteľnosťou. Tiež obsahuje tajný koniec, ktorý odomkne niečo tajné. Hra vychádza exkluzívne na Xbox One a PC.

Save the Ninja Clan
Save the Ninja Clan
Developer: Sometimes You
Price: 2,99 €

World to the West (5.5.2017)

O World to the West ste už možno počuli. Je to vlastne také nepriame pokračovanie, spinoff hry Teslagrad a sledujete príbeh štyroch postáv v úplne novej grafike. Kým Teslagrad bol 2D plošinovkou, World to the West je už 3D odohrávajúce sa najmä z vtáčej perspektívy. V titule preskúmate celý veľký svet na západe a pokúsite sa stade dostať preč so štvoricou postáv – Luminu, Knausa, Teri a Cloningtona. Nebude to však také ľahké – čakajte súboje aj hádanky.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *