Halo: Combat Evolved to dotiahlo do siene slávy

Halo Hall of Fame

Siene slávy sme tu mali desiatky rokov. Tá najnovšia bola otvorená v roku 2015 a vstupujú do nej iba videohry. Svoje miesto si tu v minulosti našlo zopár slávnych titulov a dnes k nim pribudlo aj Halo: Combat Evolved.

Najznámejšia Xbox exkluzivita získala toto ocenenie pre rovnaký dôvod, ako ostatné tituly. Hry sú totiž do siene slávy nominované na základe ich dopadu na herný priemysel, ich geografický dosah, životnosť značky ako takej a samozrejme, či dosiahli stav „ikony“. Halo sprevádza Xbox od jeho úplne prvej generácie a dodnes okolo neho vzniklo celé univerzum hier, komiksov, kníh aj filmov/seriálov.

Okrem hry Halo v sieni slávy nájdeme ďalších 15 hier, ktoré boli vyhlásené za tie najvýznamnejšie v hernom priemysle. Medzi titulmi nechýba ani Grand Theft Auto III, World of Warcraft, The Sims, DOOM, Pokémon Red & Green, Donkey Kong či Pac-Man. Asi netreba vysvetľovať, čo sa sem dostalo kvôli čomu. Veď také WoW už pred 10 rokmi ukázalo, ako bude vyzerať moderný multiplayer!

No a nakoniec, hádam najčestnejšie miesto tu získal Pong. Ten totiž rozbehol herný priemysel a bez neho by ste hádam teraz ani nečítali Xboxer… 🙂

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *