Pôvodne PlayStation-exkluzívna Valkyria debutuje na Xbox One

Valkyria Revolution

Nie je to tak dávno, čo SEGA povedala, že chce skončiť s exkluzivitami a už v týchto dňoch si na Xboxe zahráme jednu, ktorá bola pôvodne dostupná iba na PlayStation. Tento týždeň vychádza Valkyria Revolution a zároveň oznamuje debut série na Xbox One.

Jedná sa totiž o prvú RPG zo série Valkyria Chronicles, ktorá opustí brány platformy PlayStation a dorazí aj na Xbox One. Týka sa to však len západných trhov, v Japonsku hra vyšla exkluzívne na PS4 a PS Vita. Dôvodom je, že tam Xbox nemá prakticky žiadne predaje. V Európe a USA si však hru zahráme všetci.

Valkyria sa radí k typickým JRPG, ktoré obsahujú veľa bojovania, strategické prvky a samozrejme dlhočízny príbeh s tradičným japonským vizuálom. Tento najnovší diel nie je výnimkou a odohráva sa v alternatívnom svete inšpirovanom Európou v čase industrializácie, čo sa premietlo aj do zúriacej vojny. V nej sa krajina Jutland pokúša poraziť impérium Ruzi, ktorému napomáha aj smrť stelesnená do Valkyrie. Príbeh s takmer 40-hodinovým gameplayom sľubuje aj niekoľko ikonických momentov, na ktoré vnímaví hráči nezabudnú.

Vďaka technickému pokroku na oboch frontoch to už nie sú len boje medzi pešiakmi. Obe krajiny si pomáhajú samopalmi mana zbraňami a do bojov posielajú aj stroje – mechov. Čo isto ocenia západní hráči, je zmenený systém bojovania. Tradičný ťahový štýl nahradili real-time súboje s prvkami taktickej stratégie.

 

 

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *