Aktualizovaný Halo 5: Guardians poteší hlavne hráčov s HDR televízormi

Halo 5

Microsoft najprv potvrdil, že sa 4K aktualizácie pre Xbox One X dočkajú všetky nedávno vydané hry, grafický upgrade sa však dotkne aj starších hier. K nim patrí aj Halo 5: Guardians.

343 Industries potvrdili 4K patch už cez prázdniny spolu s oznámením o uvedení predošlých hier do spätnej kompatibility. Teraz však priblížili bližšie detaily a čítajú sa celkom pekne.

Frank O’Connor z 343i potvrdil, že majitelia HDR televízií sa dočkajú obrovských vylepšení. Okrem toho, že hra má už dlhšie potvrdené natívne 4K, môže to znamenať, že vysokokvalitné textúry a ďalší obsah bude najskôr limitovaný pre HDR TV. Opäť sa pripomenula podpora natívneho 4K rozlíšenia, čo sa odrazí na krajších modeloch kvôli vyššej hustote pixelov na tomto rozlíšení.

Halo 5 in 4K on Xbox One X

Za zmienku ale stojí, že 4K patch bude seriózne veľký. Čo môže znamenať desiatky gigabajtov. Zaujímavé je ale pritom, že zaviesť podporu HDR10 bolo v takto krátkom čase pre tvorcov nemožné. Skôr to vyzerá, že je koncipovaná na televízory s HDR starších verzií, ktoré ešte nie sú tak „inteligentné“. Teda si ho užijú aj majitelia starších a lacnejších televízorov; pri správnom nastavení obrazu.

Hra totiž vyšla pred dvomi rokmi a vo vývoji bola v čase, kedy sa ešte o HDR veľmi nehovorilo. Je to skrátka hra navrhnutá pre SDR farebný gamut a tvorcovia teraz musia všetko prerobiť od základov, aby z toho profitovali aj (budúci) majitelia televízií s podporou HDR10 a Dolby Vision. Halo Wars 2 je naproti tomu novšia hra, vyvíjaná v čase nástupu HDR, a tak sa vedeli jej tvorcovia lepšie pripraviť na nástup nových farieb.

via NeoGAF

 

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *