Vivendi sa najbližšieho pol roka nepokúsi kúpiť Ubisoft

Ubisoft Revolta
Vo svete akciových spoločností stačí chvíľa nepozornosti a vaša firma môže zmeniť majiteľa. Presne toho si je vedomý aj Ubisoft, ktorý pravidelne mobilizuje investorov, aby bojovali za nezávislosť Ubisoftu, na ktorý si už dlhšiu dobu robí zálusk Vivendi.

Mediálny gigant Vivendi však práve prehlásil, že spoločnosť sa v najbližších 6 mesiacoch zdrží pokusov o akvizíciu Ubisoftu. Počas najbližšieho obdobia Vivendi nevyhlási verejnú súťaž a ani sa nepokúsi vlastniť viac ako 30% spoločnosti, rovnako tak nebude žiadať o miesto v dozornej rade Ubisoftu. Vivendi však aj naďalej trvá na expandovaní v oblasti herného priemyslu.

V súčasnosti vlastní firmu Gameloft, ktorú taktiež založili bratia Guillemotovci a ktorá dnes stojí za množstvom free-2-play mobilných hier s hromadou mikrotransakcií. V súvislosti s expandovaním v oblasti herného priemyslu však Vivendi plánuje neskôr investovať 1 miliardu dolárov do akcií Ubisoftu. Vidina expandovať je jasná, konieckoncov herný priemysel je druhým najziskovejším segmentom Vivendi hneď po hudbe.

Assassin's Creed Origins Water

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *