Unity Engine dostáva plnú podporu Xbox One X a dynamického rozlíšenia

Unity Logo
Obľúbený herný engine Unity začal v rámci svojho nového updatu naplno podporovať Xbox One X.

Podpora pre One X bola tvorcami enginu oznámená už skôr a posledných pár mesiacov podporoval aspoň jeho kľúčové funkcie, vďaka čomu bol, dá sa povedať, Xbox One X-Ready. S novým updatom ale pribudla plná podpora, ktorú tak môžu využiť aj hry, ktoré vyšli na Xbox, ako je The Long Dark alebo ReCore, ktoré už skôr začalo podporovať HDR a vyššie rozlíšenie, nie však natívne 4K.

Nový update prináša niekoľko vylepšení. V prvom rade podporuje komprimované lightmapy (BC6H) s podporou HDR na PC, Xboxe aj PS4, ďalej update prináša niekoľko vylepšení v GPU inštanciách a nakoniec prináša dynamické rozlíšenie, najprv s podporou pre Xbox, neskôr s podporou aj na PC a PS4. Čo sa samotnej podpory Xbox One X týka, tam majú vývojári možnosť využiť Quality Settings nastavenie, s ktorým sa hra automaticky prispôsobuje dostupnému výkonu konzoly. Ten môžu herní vývojári využiť na implementovanie 4K HDR alebo rôzne iné vylepšenia.

The Long Dark
The Long Dark
Price: 29,98 €

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *