Hráčovi Call of Duty hrozí až 11 rokov za swatting a neúmyselné zabitie

Call of Duty WWII
Ešte na konci minulého roka ste sa u nás mohli dočítať o tragédii, pri ktorej kvôli hádke dvoch hráčov Call of Duty prišiel o život úplne nevinný človek. Na vymyslenú adresu hráč s prezývkou SWAUtistic poslal komando SWAT, ktoré na mieste zabilo Andrewa Fincha, 28-ročného obyvateľa Kansasu.

Samotný hráč sa následne po incidente začal vyhovárať, že s tým nemá nič spoločné, pretože on v ruke zbraň nedržal a nie je jeho povinnosťou vedieť, ako funguje SWAT. Inak povedané, snažil sa z prípadu vyhovoriť. Neskoro. Jeho profil na Twitteri bol zablokovaný a herná komunita pomohla identifikovať SWAUtistica.

Tyler Barris je teda obvinený z neúmyselného zabitia a hrozí mu až 136 mesiacov za mrežami. Čo je takmer 11,5 roka pri najvyššej sadzbe. Najnižšou sú v tomto prípade necelé tri roky (31 mesiacov), prípadne má možnosť zaplatiť kauciu. Tá je ale stanovená na 500 000 dolárov. Barriss je tiež obvinený z ďalšieho činu v Kanade, kde taktiež ohrozil život ženy, ktorú si Barriss vyhliadol pre jej aktivitu na internete.

Tyler Barriss

via GameInformer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *