Kingdom Come: Deliverance dostáva Day One patch, prepisuje celú hru

Kingdom Come Deliverance
Kingdom Come: Deliverance dnes po rokoch vývoja konečne vychádza a hráči, ktorí si hru kúpia v krabicovej podobe, zrejme ostanú zaskočení. Na rozdiel od iných hier totiž hneď v deň vydania dostalo patch, ktorý prepisuje celú hru od základov.

Patch s veľkosťou ohromných 23GB tak nie je dostupný iba na Xbox One X a PS4 Pro kvôli grafickým vylepšeniam, ale tiež je dostupný pre základné konzoly a PC. Tam update prepisuje všetky súbory, pretože – ako vraví výkonný producent Martin Klima – na disku nie je dostupná hotová hra.

Na fórach hry vysvetlil, že štúdio muselo už skôr odovzdať hru do „lisovne“, kde sa súbory hry začali zapisovať na disky, ktoré následne putujú do predaja. No pretože ich čas tlačil a vydanie hry sa blížilo, v čase uzávierky ešte nemali hotovú hru a tak ju odovzdali nedokončenú s tým, že až doteraz pracovali na vyladení hry. Výsledkom toho je patch, ktorý od základov prepisuje hru, no v konečnom dôsledku to stojí za to. Veď nikto predsa nechce hrať nedokončený produkt, akým je napríklad Destiny 2 alebo akým bol Mass Effect: Andromeda.

Patch vylaďuje viaceré aspekty hry – lepšie balancuje questy, RPG progresia je hladšia, hra beží plynulejšie a celkovo je hra v lepšom stave, než v akom sa objavuje na CD. Marketingový manažér Deep Silveru, Will Powers, ešte na margo veci dodal, že engine, na ktorom hra beží (CryEngine) spravuje hru tak, že súbory sú rozdelené do 2GB balíkov a akonáhle je prepísaný čo i len jeden súbor s veľkosťou 1kB v niektorom z nich, je treba aktualizovať celý 2GB balík.

 

Za zmienku tiež rozhodne stojí, že hra obdrží vlastný Game of Thrones mod, ktorý bude dostupný pre PC. Pôvodne bol v príprave pre Total War: Atilla, no vývojárov nakoniec zaujalo Kingdom Come: Deliverance natoľko, že mód začali vytvárať pre túto čerstvú novinku. Pôjde tak o realistickú RPG zo sveta Westerosu.

Seven Kingdoms Deliverance

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Málokdo o tom píše, ale pro vydavatele i vývojáře je neskutečně těžké najít vhodný termín vydání hry. V případě KC:D se to povedlo na výbornou. To, že hra není v době vydání zcela bez problémů je mnohem menší problém, než kdyby se trefili s datem vydání současně s Far Cry 5.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *