Microsoft pripravuje HoloLens 2, čo ponúknu?

Microsoft HoloLens
Microsoft pred tromi rokmi prekvapil svet, keď predstavil svetu svoje AR okuliare. V roku 2018 už aktívne prebieha vývoj druhej generácie, ktorú možno označiť ako HoloLens 2.

Druhá generácia HoloLens prinesie niekoľko veľkých noviniek. Tou najväčšou bude AI koprocesor, ktorý bude zahrnutý do HPU jednotky. Pôjde o AI koprocesor s deep learningom, podobný, aký nájdeme napríklad v iPhone X alebo Galaxy S9. Vďaka tomu, že sa umelá inteligencia dokáže sama učiť, HoloLens 2 nebudú závislé na cloude a vizuálne dáta budú môcť analyzovať čisto lokálne. To v konečnom dôsledku znamená, že HoloLens budú môcť omnoho rýchlejšie rozpoznávať objekty a prostredie.

Taktiež je novinkou prechod na ARM procesorLTE podporou. Vďaka tomu budú HoloLens 2 mobilnejším zariadením. Tiež sa dá očakávať dlhšia výdrž batérie (súčasný model s Intel procesorom vydrží zhruba 3 hodiny) a okuliare majú byť vždy aktívne. Mnohých tiež poteší širšie zorné pole. Po softvérovej stránke dôjde k prechodu na novú verziu Windows 10 postavenú na platforme Windows Core OS. Má krycie meno Oasis a pôjde o špecifickú verziu určenú pre HoloLens 2 a budúce Windows Mixed Reality zariadenia. Súčasťou systému bude aj adaptívne CShell UI.

Hoci je cena neznáma, Microsoft by mal predstaviť HoloLens 2 možno už koncom roka 2018. Je však možné, že sa presunie na začiatok roka 2019. Spoločnosť pritom chcela zariadenie predstaviť oveľa skorej, no pretože neexistuje žiadna konkurencia, tak Microsoft nemá dôvod sa ponáhľať. Miesto toho pracuje na zdokonalení produktu.

HoloLens

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *