Je Dark Souls najťažšia hra vo vesmíre? Hrali sme Final Fantasy

Final Fantasy PSP

Dark Souls, to je hra, ktorá vyžaduje buďto pevné nervy alebo maximálny flegmatizmus. Ideálne obe naraz, vtedy to vie človek prejsť bez jediného zabitia podobne ako jeden borec na livestreame. Platí ale, že je Dark Souls najťažšia hra na svete, či je to len overhypovaná charakteristika tejto série?

Ak ide o hry 21. storočia, tak potom áno, Dark Souls je nechutne ťažké. Ale ak sa na to pozrieme z celkového hľadiska, potom si po alternatívu netreba chodiť ďaleko. Stačí si zohnať prvý Final Fantasy, napríklad pre PSP. No a presne taký nápad dostala aj naša redakcia. Však je to predsa populárna RPG-čka a má zhruba 8 miliónov pokračovaní a navyše, platinové demo Final Fantasy XV sa nám pozdávalo. No zatiaľ čo XV vyzerá byť celkom príjemnou záležitosťou, I vyzerá tak trochu ako Dark Souls skombinované s Pokémonmi. Príšerkám od Nintenda, ktoré milujú skoro všetci, sa Final Fantasy pre PSP podobá hlavne grafikou.

A ako sa to rovná Dark Souls? Umieraním. Pravidelým umieraním. Ibaže vám pred očami neumiera jeden, ale rovno štyria protagonisti, ktorí podľa legendy prišli, aby zachránili svet. Z pohľadu európana sa skôr vydali na samovražednú misiu. Tá začína príchodom štyroch hrdinov do hradu v meste Cornelia, kde sa od nešťastného kráľa dozvedajú, že mu uniesli princeznú a pretože sú po ruke v tej chvíli len naši štyria hrdinovia, tak si to odserú práve oni budú musieť princeznú zachrániť. Potom idete dakam do prírody, tam vás napadne prvá banda lúpežníkov. To je ešte fajn. No a potom nasleduje druhý súboj, kde to vyzerá už takto:

Final Fantasy PSP gameplay

P.S. Moji sú tí štyria traja vpravo. Takže keď sa na to tak v redakcii pozeráme, Dark Souls asi nie je také kruté.

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *