Dasvidaniya, Vladivostok FM: Rockstar odstraňuje skladby z GTA IV

GTA IV
Zahrať si GTA IV už nebude také, ako kedysi.

Rockstar totiž potvrdil, že sa mu končia hudobné licencie pre GTA IV a Episodes from Liberty City. Spoločnosť mala na výber medzi predĺžením licencií alebo odstránením skladieb z hry, podobne ako pri starších dieloch. Jedná sa však o starú hru a Rockstar sa rozhodol, že skladby jednoducho odstráni. Značná časť skladieb je z legendárneho Vladivostom FM, odkiaľ pochádza kopa ikonických skladieb hry – napríklad Wild Dances od Ruslany, Schweine od Glukozu alebo King Ring od Seryogu. Ruský rapper tiež nahral exkluzívny song Liberty City: The Invasion.

Kvôli obmedzeniam súvisiacim s hudobnými licenciami sme nútení odstrániť niektoré skladby z Grand Theft Auto IV a jeho Epizód – ide predovšetkým o veľkú časť skladieb z ruskej popovej stanice Vladivostok FM. Niektoré z týchto skladieb však nahradíme novou sadou skladieb. Akonáhle budeme mať k dispozícii nové informácie, aktualizujeme našu stránku zákazníckej podpory o nové informácie.

– Rockstar

Podľa portálu Kotaku by mali licencie vypršať už 26. apríla/dubna. Vtedy budú odstránené z verzií pre PC a Xbox 360, ako aj zo základnej verzie pre PlayStation 3. Zaujímavé je však tvrdenie, že Rockstar údajne plánuje vydať sadu starých skladieb ako DLC pre PS3 verziu hry. Nie je ale jasné, že či rovnaké gesto plánuje Rockstar učiniť aj pri Xboxe, kde je hra ešte stále aktuálna vďaka spätnej kompatibilite, a na PC.

via VG247

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *