Halo: The Master Chief Collection dostane prvý mega-update už v lete

Halo The Master Chief Collection
Obrovská kolekcia hier Halo: The Master Chief Collection má už pár mesiacov prisľúbený update pre Xbox One X. Vývojári ho však neplánujú vydať len tak, samostatne, ale ako súčasť prvého mega-updatu.

Označenie mega-update je na mieste, pretože má ísť o prvú veľkú aktualizáciu, ktorá od základov prekope kolekciu a dá jej niekoľko noviniek. Hra prechádza prakticky kompletnou zmenou jadra, čo je vec, ktorú Microsoft za obvyklých podmienok nepripúšťa, avšak v tomto prípade udelil výnimku. Predsa len, išlo o obrovskú kolekciu, ktorá obsahuje všetky predošlé hry Master Chiefa, ktorá bola neskôr doplnená o expanziu Halo 3: ODST iba za 5€. Update sa dotkne samozrejme aj jej.

Prvý update má niekoľko priorít:

  • Inteligentná inštalácia – Systém, ktorý predstavil Microsoft ešte pred uvedením Xbox One X na trh, umožňuje hráčom zvoliť si, aké súčasti chcú mať v danej chvíli nainštalované. Čiže ak chce povedzme niekto hrať len Halo: Combat Evolved, tak sa do Xboxu nainštaluje len tento diel. V závislosti od potreby hra potom doinštaluje a odinštaluje jednotlivé súčasti.
  • Podpora Xbox One X – Grafické vylepšenia. Za zmienku stojí, že kampaň Halo 2: Anniversary bola jedinou súčasťou kolekcie, ktorá nebola uzamknutá na 1080p rozlíšení. Využívala techniku dynamického downscalingu v snahe zachovať stabilných 60fps. Preto, na rozdiel od iných častí TMCC bude mať Halo 2: Anniversary dynamické rozlíšenie aj na One X. Ostatné hry pobežia v natívnom 4K.
  • Nastavenia HDR / SDR
  • Vylepšenia sieťového rozhrania a matchmakingu – Priebežný matchmaking, aktualizácie multiplayerového a sieťového API.
  • Opravy Player 1 / Player 2
  • LAN podpora
  • Update UI / UX – Nové menu, úvodné video, dizajn tlačidiel a highlightov

Ak pôjde všetko podľa očakávaní, potom by mal update vyjsť niekedy v druhej polovici leta. Napriek veľkým očakávaniam v hre nebude zahrnutý vysoko očakávaný Custom Game Browser. Existujú totiž iné, dôležitejšie veci a dostane sa zrejme až do druhej aktualizácie.

Halo The Master Chief Collection 2018 Menu

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *