Activision plne predstavil Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty Black Ops 4
Activision pred malou chvíľou ukončil svoj livestream a na ňom plne predstavil tohtoročný diel Call of Duty: Black Ops 4. Potvrdilo sa pritom všetko to, o čom sa hovorilo už pred niekoľkými týždňami. Hra bude zameraná čisto na online multiplayer a štandardnú singleplayerovú kampaň v tejto časti neuvidíme.

Už skôr sme počuli fámy o tom, že príbehová kampaň, ktorú mal Treyarch rozrobenú pre Black Ops 4, bola príliš náročná po výrobnej aj finančnej stránke. A hoci to takto explicitne predstavitelia Activisionu nepovedali, potvrdili, že hra nebude mať singleplayerový príbeh, pretože bude rozprávať príbeh jedinca – vašej postavy. Celkovo tak Black Ops 4 prinesie tri multiplayerové režimy.

Prvý je štandardný Multiplayer. Ide o evolúciu doterajšieho režimu, pričom teraz je multiplayer zasadený do obdobia medzi Black Ops 2 a 3. Nejde teda o diel, ktorý by posúval hru ešte viac do budúcnosti. A aj má bližšie k súčasnej realite – nemáte ani tryskové batohy, ani behanie po stenách, môžete však používať Grapple Hook na to, aby ste sa pritiahli k nepriateľovi a knockoutovali ho silným kopancom. Multiplayer má byť zameraný viac na taktikutímovosť a miesto v ňom má aj komplexná customizácia. Treyarch dokonca sľubuje, že táto hra prináša viac možností úpravy zbraní, než všetky predošlé diely Black Ops.

Premiéru majú unikátne doplnky pre každú zbraň aj systém Predictive Recoil, takže profíci sa môžu naučiť fungovaniu zbraní a ich trajektórii streľby pri prebíjaní počas streľby bez alebo so zameriavaním. Zmenou tiež prešiel systém zdravia. Tentoraz sa nebude automaticky regenerovať, ale bude treba si pichať adrenalínové shoty pomocou dedikovaného tlačidla. Nápomocný v boji bude aj medic, ako jeden z viacerých druhov Špecialistov, ktorí budú mať vplyv na gameplay. Ďalším významným druhom špecialistu bude Recon, ktorý je expertom v oblasti situačného povedomia. Na minimape je totiž prítomný systém Fog of War, ktorý zakrýva úseky mapy, o ktorých nemáte poňatia, čo sa v nich deje – s výnimkou streľby. No a nakoniec možno očakávať návrat obľúbenej League Play a systému Pick 10.

Ďalšou zaujímavosťou je režim Zombies. Ten sa dočkal akoby rebootu, ktorý nám prináša úplne nový príbeh s novým nepriateľom. Je inšpirovaný skutočnou históriou aj mytológiou a zažijeme v ňom rôzne obdobia ľudskej histórie. Napríklad v príbehu IX zavítame do staroveku, kde budeme bojovať proti zombíkom v gladiátorskej aréne.

V príbehu Voyage of Despair pre zmenu nasadneme na loď smrti, RMS Titanic, a zistíme, že za skazou vlastne nemusela stáť navigačná chyba, ale prebudenie pekelnej hrozby starobylým artefaktom ukrytým medzi prevážanými pokladmi. Oba príbehy majú spoločný práve tento artefakt a starobylé brastvo, ktoré chce naplniť dávne proroctvo. Tretí príbeh bude predstavovať návrat obľúbenej zombie kampane s obľúbenými hrdinami, ktorý sa teraz volá Blood of the Dead.

Nové príbehy ale nie sú jedinou novinkou režimu. Tiež doň pribudnú možnosti upraviť si zážitok podľa seba, teda pribudnú mutátory. Nimi môžu hráči upraviť rôzne vlastnosti zombie, ako je ich sila, zdravie, rýchlosť a podobne. Ďalej pribudnú časované eventy zvané Callings, o ktorých bude Activision priebežne informovať. Odmenou za ich plnenie budú tematické odmeny. No a ďalšou novinkou je Zombie Rush mód, ktorý Activision opisuje ako vhodný pre začiatočníkov, ktorí sa chcú vytrénovať v režime. Odporúčajú ho však aj veteránom.

Finálnym a azda najväčším ohlásením v súvislosti s Black Ops 4 je režim Blackout. Áno, tak sa volá battle royale zážitok, v ktorom majú hráči bojovať o vlastné prežitie na najväčšej mape v histórii série. Samotná mapa má byť až 1500x väčšia, než Nuketown a nájdete na nej doslova to najlepšie z doterajších populárnych máp. Bude totiž ich mixom. Prekvapením je, že v tomto režime budete mať na výber z hromady príbehových postáv predošlých hier, ku ktorým patrí napríklad zadavateľ Hudson zo CIA, rusák Reznov alebo postavy a ich výbava zo Zombies. V režime dokonca budú dostupné aj pozemné, vodné aj vzdušné vozidlá. Až to miestami pripomína Battlefield.

Call of Duty: Black Ops 4 vychádza 12. októbra/října a aj keď nemáme informácie o vylepšeniach pre Xbox One X, hra na PC sľubuje podporu 4K a HDR. Je zrejmé, že tieto isté vychytávky uvidíme aj na konzolách. Predobjednávkou hry si tiež garantujete prístup do 3-dňovej bety. K hre bola ohlásená zatiaľ len štandardná edícia.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *