Talentová šéfka prestúpila zo Sony do Xbox Game Studios

Xbox Game Studios (Microsoft)

Microsoft a hlavne jeho štúdio The Initiative začalo v minulosti preberať vývojárov zo štúdia Sony Santa Monica, aby pracovali na novom neznámom projekte.

Preberanie ľudí zo Sony však nekončí len pri tomto štúdiu. S menom Fiony Cherbak sa zrejme veľa hráčov nestotožňuje, v Sony však zohrávala významnú rolu. Mala totiž na starosti vyhľadávanie talentovaných vývojárov v rámci Sony Interactive Entertainment. Šéfkou tejto divízie bola 4 roky a za ten čas zabezpečovala regrutovanie tých najlepších vývojárov pod také štúdiá ako Sucker Punch (inFamous), Guerrilla Games (Horizon: Zero Dawn) alebo Sony Santa Monica (God of War).

Fiona Cherbak prestúpila do Microsoftu, pod divíziu Xbox Game Studios, kde si udrží rovnakú rolu a tak bude jej úlohou vyhľadávať a prijímať pod krídla Microsoftu len tých najlepších z najlepších. Tento a ďalšie kroky zo strany Microsoftu zároveň donútili Jima Ryana, šéfa PlayStationu, vyhlásiť, že Sony začne taktiež nakupovať nové štúdiá.

via Jack of All Controllers

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *