EA sa vyjadrila ku kritike, mikrotransakciám a battle royale v Battlefield V

Battlefield V
Electronic Arts pri včerajšom predstavení Battlefieldu V apelovalo na to, že v hre sa inšpirovali skutočnosťou a že vďaka novým fyzikálnym vylepšeniam bude vojnový zážitok v podaní WW2 ešte realistickejší. Následne ale EA mnohých pobúrila.

Napriek slovám totiž prvý trailer ukázal niekoľko vecí, ktoré možno označiť doslova za nezmysel. Vo videu zahliadneme napríklad európskeho vojaka s japonskou katanou na chrbte, pilota vystupujúceho z lietadla, ktoré vo vysokej rýchlosti narazilo na zem, ako aj hráča, ktorý strieľal s MG42 v jednej ruke. Čo má so sľubovaným realizmom pramálo spoločné. Niektorí hre vypichli aj fakt, že je na obale hry britská vojačka, ale je faktom, že sa najkrvavejšieho konfliktu v histórii ľudstva zúčastnili aj ženy. Príkladom môže byť ukrajinská ostreľovačka Ľudmila Pavličenková s 309 potvrdenými zabitiami.

Aj to je vec, na ktorú EA reagovala neskôr prostredníctvom tweetov. Uviedla, že práve ženy sú často prehliadanou súčasťou druhej svetovej vojny. Tvorcovia poznamenali, že k histórii pristupujú s veľkým rešpektom, ako tomu bolo pri Battlefield 1942 a Battlefield 1. Chceli v hre zdôrazniť fakt, že na frontoch bojovali rôzni ľudia a tak dávajú hráčom na výber také možnosti customizácie, aké ešte v sérii neboli.

Na svojom osobnom twitteri sa k hre vyjadril aj výkonný producent Aleksander Grøndal, ktorý trochu zvláštne, vzhľadom k tomu, čo sme mohli počuť, že „zábava bude mať vždy prioritu pred autentickosťou“. Tiež poznamenal, že by sme po vydaní hry mohli navštíviť aj také miesta ako bola pláž Omaha Beach alebo egyptský El Alamein.

Svoje o hre povedal aj kreatívny šéf Lars Gustavsson v rozhovore pre Eurogamer. Ten sa v reakcii na Call of Duty a aktuálne trendy opýtal, či hra ponúkne battle royale mód. Podľa toho, čo povedal Lars, to však vyzerá, že Battlefield 1 neprinesie battle royale. Aspoň nie pri launchi: „Ak ide o nás, doma ho hrám s deťmi vo veľkom a baví nás. Je to pre nás skvelý zážitok a často sa bavíme o tom, že by mohol byť dobrým doplnkom do Battlefieldu, so všetkými našimi vozidlami, mapami a tak ďalej. Rozhodne sa o tom rozpráva a sme nadšení z toho, kam speje trh, ale v súčasnosti k tomu nemáme čo povedať.“

Multiplayer bude aj naďalej pre 64 hráčov. Spomína si však na dokumentáciu k Battlefieldu 1942, ktorú má doma a v ktorej sa píše, že hra by ponúkala MP pre 128 hráčov. Absentujúci Premium Pass okomentoval slovami, že EA už nepotrebuje ďalej rozbíjať komunitu a ak ide o mikrotransakcie, budú naozaj len o kozmetických doplnkoch.

Battlefield V

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *