Nintendo 3DS je fenomén a spoločnosť s ním počíta aj v roku 2019

New Nintendo 2DS XL
Vďaka úspechu konzoly Nintendo Switch už niektorí začali vopred hlásať koniec „starého dobrého“ 3DS-ka. A aj keď už ďalšia veľká Pokémon RPG na Nintendo 3DS nevyjde, konzola je pre spoločnosť stále dôležitá.

Pozitívne sa voči nej vyjadril prezident americkej divízie spoločnosti Nintendo of America, Reggie Fils-Aimé, v rozhovore pre Game Informer. V ňom odhalil, že aj napriek rečiam o možnom konci 3DS-ka sa nemáme ničoho báť. Dôkazom toho môže byť aj čerstvé ohlásenie nových bundlov odľahčenej konzoly 2DS XL, ktorá ponúka nový atraktívny dizajn mínus 3D displej, vďaka čomu je oveľa vhodnejšia pre maloletých. A práve to má byť cieľové publikum platformy.

Reggie povedal toľko, že 3DS sa drží na trhu už viac ako 8 rokov a predaje ani napriek dostupnosti Nintenda Switch neklesajú. Naopak, v decembri/prosinci 2017 vzrástli predaje v USA medziročne o 27% a v máji/květnu tohto roka to bolo +10%. Jednoducho, o 3DS je záujem.

Nintendo 2DS XL Minecraft Edition

Dôvody spočívajú v cieľovej skupine – rodičia s deťmi – pre ktorú vidíme 3DS ako skvelé prvé zariadenie pre päť, šesť, sedem a osemročných. Prenosnosť, odolnosť hardvéru voči poškodeniu a jeho schopnosť prežiť pády, dostupnosť vyše 1000 hier s ďalšími v príprave, to je dôvodom úspechu. Je to vstupná brána pre deti, ktoré keď dovŕšia 10, 11 alebo 12 rokov, preskočia na Nintendo Switch. Je to stratégia, ktorá funguje a platformu budeme naďalej podporovať. Máme v príprave ďalšie hry a aj v roku 2019 ho vidíme ako kľúčovú časť nášho biznisu.

– Reggie Fils-Aimé

Šéf amerického Nintenda tiež povedal, že spoločnosť má záujem predať do jednej domácnosti viac ako jeden Switch. Tvrdí, že v USA preto ponúkajú druhý dock, vďaka ktorému si hráči budú môcť zapojiť Switch ku ktorejkoľvek televízii v byte/dome. Okrem toho veria, že o Switch by mohli mať záujem aj iní členovia rodiny a chcú na tom hrať svoje vlastné hry, respektíve mať v nich vlastný save. Práve to je motivátorom ku kúpe druhého kusu. A svoj podieľ na tom podľa Nintenda bude mať zrejme aj chystaná dvojica hier Pokémon: Let’s Go! Pikachu a Pokémon: Let’s Go! Eevee.

Mimochodom, Reggie odhalil aj svoj progres v Breath of the Wild. Podľa vlastných slov už prešiel základnú hru a momentálne prechádza príbehové DLC a našiel 520 Korok Seeds z celkovo 900 roztrúsených po kráľovstve Hyrule.

Nintendo Switch Handheld Only

via Game Informer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *