Mafia III mala mať rasistickejšie, chladnokrvné intro

Mafia III
Skoro ako Mafia 2, aj Mafia 3 si prešla výraznými zmenami behom vývoja. A nehovoríme teraz iba o veciach ako bolo odstránené metro či dodatočné možnosti. Teraz hovoríme o príbehu.

Známy je totiž príbeh o tom, ako mala Mafia 2 ponúkať hotovú kapitolu odohrávajúcu sa na Sicílii, kde mohlo na hráčov čakať až 8 misií. Či bolo také veľké množstvo misií odstránené z Mafie III, známe nie je, ale režisér hry Haden Blackman a výkonný producent Andrew Wilson (pozn. nie ten z EA) odhalili, ako to bolo s introm hry. A zdá sa, že Mafia 3 mala iné, morbídnejšie a chladnokrvné intro.

V tejto úvodnej scéne mal byť Lincoln spolu s kamarátmi napadnutý mafiou. Pri bitke dokonca došlo k tomu, že Lincoln zabil policajta a to mal byť dôvod, prečo sa pridal k armáde a išiel bojovať do Vietnamu. Malo ísť vlastne o Lincolnovu backstory, ktorú však nikdy neuvidíme. Vývojári povedali, že mimo hry bolo video veľmi kontroverzné na to, aby sa dostalo na verejnosť, a tak bolo permanentne vymazané z firemných serverov aj počítačov, na ktorých sa tento klip nachádzal. Vzhľadom k časovému zasadeniu sa môžeme domnievať, že tu asi bolo priveľa rasizmu na to, aby uniklo niekam na YouTube.

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *