Fortnite zablokoval XIM adaptér

Fortnite BR
Microsoft sa chystá zaviesť oficiálnu podporu klávesnice a myši na Xbox One, avšak tento systém bude mať pravidlá a bude tu kladený dôraz na fair-play. To sa však nedá povedať o neoficiálnom riešení XIM pre Xbox One, ktoré umožňuje hrať prakticky ktorúkoľvek hru na Xbox One s pomocou klávesnice a myši, čím týchto hráčov zvýhodňuje. Až na Fortnite.

Epic Games totiž začali bojovať proti XIM adaptéru. Ten vie totiž oklamať konzolu tak, aby si myslela, že hráči majú pripojený ovládač, hoci k nej majú v skutočnosti zapojenú klávesnicu a myš, čo vo výsledku umožňuje robiť naozaj kaskadérske kúsky, aké je nemožné dosiahnuť s ovládačom. Používal ho aj užívateľ redditu AlternatePlan98, ktorý sa k podvádzaniu priznal na reddite.

V príspevku uviedol, že ho hra vyhodila z dvojice matchov a upozornila ho, že používa „iný ovládač“. Po reštarte hra síce ukazovala, že hráč má pripojený ovládač, ale do matchu sa nedostal, pretože ho hra vyhodila okamžite po tom, ako začal pohybovať myšou. Je vysoko možné, že toto ukázalo aj mnohým ďalším hráčom, ktorí podvádzajú s adaptérom XIM. Cheater sa však s pochopením nestretol a dočkal sa len vulgarizmov a slávu zožal Epic za to, že zablokoval tohto a ďalších cheaterov.

via Dexterto

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *