Square Enix chce zaviesť predplatné vo svojich konzolových hrách

Square Enix
„Ľudia milujú predplatné,“ povedala EA a Square Enix ju vzalo za slovo. Spoločnosť totiž pri svojom oznámení finančných výsledkov oznámila, že plánuje do svojich kľúčových značiek zaviesť predplatné a vydávať viac DLC.

Rozhodnutie pritom nesúvisí s online hrami ako Final Fantasy XIV, ale s kľúčovými značkami ako takými, ktoré sú určené skôr pre singleplayerového hráča. Vydavateľ argumentuje tým, že digitálne predaje predĺžili životnosť hier a preto má dnes post-launch podpora a DLC obsah väčší význam, než kedy predtým. Spoločnosť preto plánuje zaviesť predplatný model k svojim konzolovým a handheldovým hrám.

Zatiaľ nie je jasné, čo má Square pod predplatným na mysli. Poznáme už totiž predplatné služby ako Xbox Game Pass alebo EA Access, ktoré za mesačný poplatok umožňujú hráčom pristupovať k desiatkam hier zastupujúcich rôzne žánre. Square nám však ukázalo aj druhú inakšiu formu predplatného modelu. Napríklad posledný HITMAN™ bol epizodický a hráči dostávali v priebehu niekoľkých mesiacov epizódy, ktoré postupne vytvorili celú hru. Takýto model by pritom mohol pasovať aj k iným hrám od Square.

HITMAN Marakesh

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *