20 vecí, ktoré ste (ne)vedeli o Forza Horizon 3

Forza Horizon 3

E3 je za nami a okrem iného tam bola odhalená nová Forza Horizon 3, v ktorej zavítame do Austrálie, kde už na nás čaká veľmi rozmanité prostredie a hromada závodov odohrávajúcich sa na cestách, piesku aj hline. Prostredie je veľmi rozmanité a aj preto do hry pribudli nejaké úplne nové typy vozidiel, napríklad buginy alebo off-roady bez nutnosti dokupovať samostatnú expanziu. Lenže Forza Horizon 3 toho ukrýva oveľa viac, čím dokáže zaujať. Tých vecí je už teraz 20 a je dosť možné, že po vydaní hry sa toho nakopí ešte viac. Tak, ktoré z nasledujúcich vecí ste o novej Forze ešte nevedeli?

Najväčšia mapa – Forza Horizon 3 ponúka najväčší svet, aký kedy forzáči vytvorili. Čakať tu môžeme mestá, vidiek, dažďové lesy, kopce, pláže, púšť… Veľa je toho a aj preto je mapa dvakrát taká veľká ako v Horizon 2

Prečo Austrália? – Tvorcovia mali po ruke obrovský zoznam lokalít a postupne ich skresávali. Chceli oblasť s veľmi rozmanitým prostredím a nádhernou prírodou a zhodou náhod práve Austrália, kde vás chce všetko zabiť, sa ukázala ako najlepšia voľba pre Horizon.

Bez práce nie sú forzáče – Aby sa podarilo vývojárom dokonale zachytiť prostredie, museli sa tam vydať a všetko pofotili, nasnímali, zmapovali, a nakoniec z toho vytvorili novú Forzu Horizon 3.

Raj surferov – A preto nie je náhoda, že vo Forze uvidíme raj surferov. Teda nie, že by sme tu mohli surfovať ako Batman v 60-tych rokoch, ale legendárna pláž s príznačným menom sa môže stať domovom niekoľkých závodov.

Raj závodníkov – Závody na pláži Surfers Paradise by mohli tvoriť len zlomok toho, čo Forza Horizon 3 ponúka. Vývojári sľubujú 100+ hodín gameplayu, ale nie je celkom jasné, či to zahŕňa len závodenie alebo aj free-roam aktivity, medzi ktoré teraz patria aj unikátne skoky.

Málo? A keby toho bolo málo, tak tu je funkcia Horizon Blueprint, s ktorou viete vytvárať vlastné závody a tie zdieľať so svetom.

Prečo? Lebo ste menežeris! Kým v predošlých Forzách bol príbeh vždy o tom, že nováčik sa postupne dostane na prvé miesto, v treťom Horizone začínate hneď na samotnom vrchole. Ste hlavný boss a vašou úlohou je postarať sa o to, že tento festival si každý zapamätá: Musí to byť najlepší a najväčší závodný festival na svete!

Čo všetko organizujete? Všetko. Určujete závodné podujatia, vyberáte vhodnú hudbu, prijímate a vyhadzujete priateľov, no proste všetko určujete vy.

Forza Menezeris

Ale aj vy musíte dodržovať pravidlá – Menežeris nemôže vkuse len organizovať, však by ho z toho… šiblo by mu. Preto aj šéf potrebuje pauzu a prečo ju nevyužiť lepšie, než sadnúť za volant svojho Centenaria a dupnúť na plyn? Samozrejme tu budú platiť univerzálne pravidlá, ktoré platia aj pre vás. Odmenu za čisté kolo, clean lap, už napríklad nedostanete, ak použijete Rewind.

Dokonca aj tuning má pravidlá… – Tuning vo Forze Horizon 3 je celkom obsiahly. Súčasťou budú aj špeciálne disky a široké bodykity. Tie však nebudú dostupné pre každé auto, arkádovitejšia Forza si chce zachovať nejaké tie prvky realizmu.

…reálne značky – Bodykity bude vyrábať viacero výrobcov, mimo iného sem patria výrobcovia Liberty Walk a Rocket Bunny, ktorí už majú svoje produkty v NFS. Disky pre zmenu ponúkne výrobca ADV.1, po boku iných. Celkovo do hry pribudne cez 30 nových diskov.

…a aj zmysel pre humor – Podobne ako v GTA, aj tu môžete svojim autám dodať nový hlas pomocou nových klaksónov. Takže možno uvidíte Mini Cooper s lodným klaksonom.

Pozrite sa na ŠPZ – Vo Forze Horizon 3 sa totiž dajú upraviť aj ŠPZ, dokonca každé auto bude mať štandardne takú, ktorá odpovedá krajine výroby. Ak takú ale nechcete, potom si môžete zvoliť úplne inú, napríklad s gamertagom.

A aj na šoféra – Ak jazdí blbo a vyzerá ako Justin Bieber, nemusí to byť chlap! Za volantom totiž môžete vidieť mužov aj ženy, pričom aj vy si môžete zvoliť pohlavie a vzhľad svojej postavy.

Hudba, ktorú milujete – Forza Horizon 3 obsahuje 8 rádio staníc, ktoré hrajú rock, rap, groove, elektroniku a v neposlednom rade aj to, čo milujete vy. Svoju hudbu si môžete uploadnúť na OneDrive, odkiaľ sa bude streamovať do hry.

Pretože byť online je cool – Okrem toho, že využijete internetové pripojenie na streamovanie vlastnej hudby, tak ho využijete aj v multiplayeri s kamarátmi. Všetko, čo viete spraviť sami, môžete robiť až s tromi kamarátmi vďaka co-opu.

Aj demo by bolo cool – Ale ešte nie je jasné, či a kedy vyjde.

Vozový park obohatený o austrálske značky – Síce ich nie je veľa, ale napríklad taký Holden, čo je vlastne Opel, sa tu objaví. A zrejme vytlačí tradičné Ople a Vauxhally, ktoré boli v doterajších dieloch.

Uvidíme aj motorky alebo vznášadlá? Hoci sa do Austrálie hodia, v tejto hre sa neobjavia a vyzerá to, že sa neobjavia ani v budúcnosti: Forza bude o autách.

One More Thing – S autami sa dá vletieť do vody!

via Dualshockers

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *