Koľko zarába EA na DLC?

EA

Nedá sa povedať, že by EA vymyslela DLC, ale určite môžeme povedať, že ich využíva pravidelne a vo veľkej miere. Koľko na nich ale vlastne zarába? Veď nie každý si kupuje do hry DLC-čka. Či?

Finančný riaditeľ EA povedal, že vydavateľ ročne zarobí na dodatkoch 1,3 miliardy dolárov ročne a značnú časť z toho majú na svedomí športy. Aj keď sú tituly ako FIFA, NFL alebo NHL dostupné za lacno vďaka EA Access (na Xboxe), tak hráči sú ochotní zaplatiť reálne peniaze, ak ide o ich Ultimate Team. Práve na ňom EA zarobila minulý rok 650 miliónov dolárov, čiže takmer polovicu všetkých zárobkov z DLC – a približne polovicu všetkých tržieb EA za rok 2015. Ultimate Team je dostupný v športových hrách na Xboxe a na iných platformách, a tiež sa s ním môžu hráči stretnúť aj na mobiloch, napríklad vo free-2-play hre FIFA Ultimate Team na iPhone.

Podľa EA ide o prirodzené ľudské chovanie, kde majú ľudia záujem zbierať karty a obchodovať, len aby mali čo najväčšie množstvo kariet (čo najskôr) a mohli tak prekonať svojich kamarátov. Preto je Ultimate Team kľúčovou súčasťou športových hier ako je FIFA, NFL a NHL. 650 miliónov dolárov bola tiež výška tržieb z mobilných hier, ďalej tu sú predplatné služby, ktoré majú 300 až 400-miliónové tržby no a nakoniec majú významný vplyv aj digital downloady, ktoré tvoria 25% všetkých hier, ktoré EA predala v minulom roku.

 

via IGN

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *