Square Enix chce cross-platform multiplayer medzi Xbox One a PS4

Final Fantasy XIV A Realm Reborn

Jeden z najväčších herných vydavateľov na svete sa pridal na stranu Microsoftu. Square Enix totiž chce priniesť svoju MMORPG Final Fantasy XIV aj na Xbox One, no hra musí mať cross-platform multiplayer.

Hra vyšla už pred pár rokmi ako konzolová exkluzivita pre PlayStation, pričom podporuje cross-platform multiplayer s hráčmi na PC. Čo je tak trochu paradox, ked vezmeme do úvahy, že Sony sa v posledných dňoch vyjadrilo dosť kriticky voči cross-platform multiplayeru.

Režisér Naoki Yoshida však potvrdil, že hru plánujú priniesť aj na Xbox One a Nintendo Switch, pričom v uplynulých dňoch sa stretli s Philom Spencerom, aby prediskutovali možnosť vydania hry aj na One. Podmienkou vydania však je, aby si hráči na Xboxe mohli zahrať proti hráčom na iných platformách. Povoliť to zrejme nebude zo strany Microsoftu problém, keďže už Minecraft a Rocket League toto podporujú.

Ako na toto zareaguje Sony, je zatiaľ otázne. V prípade dvoch populárnych hier bolo populárne, no teraz sa na stranu Microsoftu pridal aj jeho dlhoročný partner a zároveň skutočný velikán herného priemyslu. Pokiaľ bude požadovať Square Enix, aby Sony prestalo byť tvrdohlavé, potom tu je možnosť na zmenu.

via Kotaku

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *