Marec, nových hier kopec: 7 hier, z toho 4 od Microsoftu

Xbox nove hry marec 2020 brezen 2020

Marec je tu a s ním sa začína rozbiehať kolotoč noviniek. A aby toho nebolo málo, čakajú nás hneď dve očakávané exkluzivity z dielne Xbox Game Studios.

Tom Clancy’s The Division 2 – War Lords of New York

Mesiac nám začal vydaním hneď dvoch veľkých vecí. Teda, v závislosti od toho, na čom sa chystáte hrať. Ubisoft vydal naozaj obrovskú expanziu War Lords of New York. V nej sa hráči presunú z Washingtonu D.C. späť do New Yorku, presnejšie na juh Manhattanu. Čaká vás hon na bývalého agenta SHD Aarona Keenera, ktorý prešiel na opačnú stranu a zmocnil sa celej oblasti.

Megaexpanzia zaberá ohromných 56GB a nevyhnete sa jej, Ubisoft ju vydal ako obrovskú aktualizáciu základnej hry. Na to, aby ste ju mohli začať prechádzať, si ju ale musíte kúpiť za 29,99€. Ak ste predtým The Division 2 vôbec nehrali, až do 4. apríla/dubna si môžete kúpiť sadu hry a expanzie za zvýhodnenú cenu. Okrem prístupu k dvom častiam hry dostanete instantný Level 30 Boost, aby ste mohli hrať kampaň Warlords a tiež sadu zbrane a oblečenia na leveli 40.

Halo: Combat Evolved Anniversary (PC)

Hráči na PC sa po 17 rokoch môžu opäť vrátiť do hry, ktorá to celé začala. Halo: Combat Evolved Anniversary je remakom prvého dielu Halo, ktorý vyšiel v roku 2001 na Xbox a 2003 na PC/Mac. Žiaľ pre niekoho, túto novú verziu si na Macu nezahráte. Na počítači je dostupná za 9,99€ na Steame alebo Windows Store, a ak máte predplatený Xbox Game Pass, môžete si ju zahrať aj tam.

V tomto titule si pripomeniete niekoľko ikonických misií vrátane The Library, okrem Covenantov spoznáte novú hrozbu Flood. Hra ponúka niekoľko PC-exkluzívnych funkcií vrátane variabilného frameratu, FOV slideru alebo podpory ultra-širokých monitorov. Čerešničkou na torte je možnosť sa kedykoľvek prepnúť jediným tlačidlom medzi modernou a pôvodnou grafikou hry.

Ori and the Will of the Wisps (11.03.2020)

Už takto o týždeň si po niekoľkoročnom čakaní a mesačnom odklade konečne zahráme jednu z najočakávanejších Xbox exkluzivít tejto generácie. Plošinovka s nádhernou grafikou a príbehom, ktorý nenechal jedno oko suché, sa dočkala pokračovania. Ori, malý strážca lesa, pokračuje vo svojej púti a tentoraz bude pátrať po svojom vlastnom osude.

Hra inovuje aj po mechanickej stránke a hoci sa „metroidvania“ štýl zachoval, pribudli nové duchovné zbrane, zaklínadlá a fragmenty. Ori and the Will of the Wisps opäť ponúka hádanky, ktoré potrápia vašu šedú kôru a ak si trúfate na čo najrýchlejšie prejdenie, môžete to skúsiť v režime Duchovných skúšok. A aby toho nebolo málo, svoje štatistiky môžete porovnať s ostatnými hráčmi z celého sveta.

Titul ponúkne české titulky, čo je pri hrách od Microsoftu vskutku nevídané. Ale možno za to môže aj fakt, že za Orim stojí rakúske štúdio Moon. Hru si môžete kúpiť za 29,99€ v klasickej edícii na Microsoft Store alebo Steame. V deň vydania bude tiež dostupná cez Xbox Game Pass pre Xbox One aj PC s Windows 10. Nakoniec, nechýba ani možnosť predobjednávky nádhernej zberateľskej edície.

State of Decay 2: Juggernaut Edition (13.03.2020)

Je to možné? Reč je iba o prvej polovici marca, a už hovoríme o tretej hre z dielne Xbox Game Studios. Toto ohlásenie je ale skôr menšie, fanúšikovia zombie hier sa môžu tešiť na vylepšený relaunch State of Decay 2: Juggernaut Edition. Nová edícia zahŕňa všetok doposiaľ vydaný obsah, teda základnú hru, ale aj datadisky Daybreak Pack, Independence Pack a príbehovú expanziu Heartland, v ktorej sa po rokoch vrátime do mapy pôvodnej hry.

Aby toho nebolo málo, Juggernaut edícia obsahuje jednu úplne novú mapu Providence Ridge a vylepšenia grafiky, UI, misií a opravy chýb. Ako bonus pribudne aj jedna úplne nová kategória zbraní, a to ťažké ručné zbrane. Nových hráčov poteší aj nový, vylepšený tutoriál s vylepšeným ovládaním. Ďalšou vychytávkou je, že hra podporuje cross-play medzi Xbox One, Windows 10 a Steam verziami hry. Áno, a to je zároveň ďalšia novinka: hra poprvýkrát vyjde na Steam za 24,99€.

Hráči, ktorí už vlastnia State of Decay 2 na Xbox One a/alebo Windows 10, dostanú bezplatný upgrade na túto edíciu v deň vydania. Samozrejmosťou je dostupnosť cez Xbox Game Pass.

TT Isle of Man 2: Ride on the Edge (19.03.2020)

Legendárne závody TT Isle of Man sa už v roku 2018 dočkali prvého vydania. Z dielne Kylotonn Games, tvorcov recenzovaného WRC 8, prišla herná 1:1 kópia jedného z najdlhších a najťažších závodov na svete. Verte mi, ak poviem, že dostať sa na takýto závod nielen ako závodník, ale aj ako divák, je vzácna udalosť.

Väčšina z nás zrejme takúto príležitosť mať nebude a preto poteší, že si môžeme vychutnať nekompromisný 60km závod aj na Xboxe. Na novom pokračovaní vývojári spolupracovali s motorkármi, aby vedeli perfektne vychytať muchy predošlej hry, a to najmä v oblasti jazdného modelu, pretože hráči prvej hre často vytýkali náročné ovládanie. Zmení sa to? Ktovie. Hru si môžete predobjednať za 59,99€ na Xbox Store.

DOOM Eternal (20.03.2020)

V posledných mesiacoch sme si prešli oznámením viacerých odkladov a jeden z nich sa týkal aj DOOM Eternal. Popravde, hra mala vyjsť už minulý rok, ale ten bol pre Bethesdu obzvlášť zlý. Zrušila tituly, vydala dva (pod)priemerné Wolfenstein tituly a ani spôsob, akým sa vydavateľ staral o Fallout 76, nestál za veľa. Zmení sa to tentokrát?

Hráči sa znovu chopia role DOOM Slayera, ktorý teraz nesie ešte väčšiu zodpovednosť. Vrátia sa a pribudnú noví nepriatelia, ale to je detail. Problém je, že pekelná hrozba z Marsu sa dostala aj za hranice tejto planéty a postihla Zem. Je teda čas začať zabíjať monštrá ešte brutálnejším spôsobom v jednej z najkrvavejších hier všetkých čias. A keď prejdete príbehovú kampaň, môžete si zahrať nový 2v1 multiplayer Battlemode, v ktorom ako po zuby ozbrojený DOOM Slayer budete zabíjať dvoch démonov v piatich kolách.

DOOM Eternal stojí na Xbox Store 69,99€ v štandardnej edícii alebo 99,99€ v Deluxe edícii. Obe ponúknu nejaký ten bonusový obsah vrátane portu DOOM 64, ktorý oslavuje svoje 25. narodeniny.

Bleeding Edge (24.03.2020)

A ak sa nič nezmení, mesiac knihy zakončíme vydaním ďalšej Xbox exkluzivity Bleeding Edge. Ninja Theory vstupuje do neprebádaných vôd s tímovou online bojovkou na spôsob Overwatch, ktorá bola vo vývoji už od roku 2015 a pracovali na nej tvorcovia DmC: Devil May Cry alebo Hellblade: Senua’s Sacrifice. V hre sa stretneme s desiatimi zaujímavými bojovníkmi, ktorí majú naozaj jedinečné vlastnosti. Buttercup vás očarí pneumatikou a odnímateľnými pílkovými zbraňami, Niđhöggr je pre zmenu metalista, ktorý to v aréne roztočí so svojou elektrizujúcou gitarou.

Bleeding Edge je hra, u ktorej samotní tvorcovia priznávajú, že bola inšpirovaná službou Xbox Game Pass. Vychádza však aj ako krabicovka v obmedzenom počte, takže ak si chcete doplniť zbierku svojich Xbox exkluzivít na diskoch, máte možnosť. Bleeding Edge pri vydaní neponúkne žiadne mikrotransakcie a zahrať si ju môžete buď cez Xbox Game Pass alebo kúpiť za 29,99€ na Microsoft Store alebo Steame. Cross-play je samozrejmosťou. A odporúčame prečítať naše dojmy.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Ori je jasná volba. Nicméně Bleeding edge: četl jsem několik postů z bety, kdy hráči začali s tím, že to bude asi blbost, nicméně změnili názor, takže uvidím….

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *