PS4 Neo má prísť ešte tento rok, bude podobná Xboxu One S

PS4 Neo

Všetko naznačovalo tomu, že Sony predstaví updatovanú PS4 už minulý týždeň. To sa ale nestalo a tak bol Microsoft jediný, kto sa so svetom podelil o nový Xbox One S s podporou 4K obrazu a dokonca tu ukázal aj nový Xbox Scorpio, ktorý má byť ultimátnou konzolou na trhu. Meanwhile, Sony stále nič.

Ale to by sa malo ešte tento rok zmeniť. Pre tamojší magazín AV Watch japonská konkurencia povedala, že PS4 Neo (nemusí to byť finálny názov!) by mal vyjsť ešte tento rok. Zatiaľ ju však volajme Neo. Má to byť podobný upgrade akým je Xbox One S, len PS-ko si zrejme zachová terajšie rozmery, keďže sme doteraz nečítali jedinú špekuláciu o zmene rozmerov konzoly. Konzola má podporovať 4K obraz vo filmoch a PS4 Neo bude možno dostatočne výkonná na to, aby spustila nejaké indie záležitosti priamo v 4K.

Andrew House zo Sony potom povedal, že vyšší grafický výkon bude mať pozitívny vplyv na kvalitu videa prehrávaného cez VR, ale v hrách by sa žiadne rozdiely konať nemali, keďže hry pre PS VR musia podporovať pôvodnú konzolu. Maximálne sa môžu majitelia novej konzoly dočkať nejakých drobných vylepšení napríklad v kvalite tieňov alebo lepšieho antialiasingu. Nakoniec, tento pán sa vyjadril rovnako ako Phil Spencer, že ide o súčasť rodiny PS4 a rozhodne nemáme čakať cyklus ako pri smartfónoch. No a nakoniec, Sony ho chce vydať aj preto, aby dosiahlo 20 000 000 predaných kusov v tomto fiškálnom roku.

via GamerCenterOnline.net

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *