Veľký novembrový update Xbox One je vonku! Prináša podporu klávesnice a myši a ďalšie novinky

Xbox One Logo
Microsoft v uplynulých hodinách vydal veľký novembrový update, ktorý prináša na Xbox One nové funkcie aj dlho plánovanú podporu klávesníc a myší.

Najväčšou novinkou je bez najmenších pochýb práve podpora klávesnice a myši. Phil Spencer ju ohlásil ešte v septembri/září tohto roka a krátko nato bol spustený beta test pre hry WarframeMinecraft. Okrem týchto hier však od dnešného dňa podporujú klávesnicu a myš aj ďalšie hry, vrátane Fortnite. Ešte tento mesiac pribudne podpora klávesnice aj myši pre Bomber CrewDeep Rock GalacticStrange Brigade, Warhammer: Vermintide 2War ThunderX-Morph Defense.

Xbox One X Keyboard Mouse

V budúcnosti má tiež pribudnúť podpora pre ďalšie hry vrátane Children of MortaDayZMinion Master, MoonlighterVigorWarfaceWargroove. Microsoft taktiež spojil sily s Razerom, aby priniesol novú Designed for Xbox klávesnicu a myš, ktorú odhalí na veľtrhu CES 2019 v Las Vegas v januári/lednu 2019. Táto klávesnica by tiež mala disponovať dedikovaným Xbox tlačidlom, ktoré umožní hráčom vysunúť bočné menu konzoly. Tiež bude podporovať funkciu Xbox Dynamic Lightning, ktorá prakticky vychádza z Razer Chroma. Vývojári tak budú môcť klávesnici priradiť svetelné efekty zobrazujúce napríklad stav zdravia v hre.

Ďalšou novinkou sú novinky spojené s hlasovými funkciami Xbox Skill pre Cortanu a Alexu. Podpora Alexy sa najnovšie rozšírila do Veľkej Británie, kde tiež ovláda britskú angličtinu. Bola tiež vylepšená americká verzia Cortany. Ak máte doma reproduktor ako Harman Kardon Invoke alebo Cortanu v telefóne, Cortana vie sama objaviť Xbox na lokálnej sieti a ovláda príklady ako „Hey Cortana, start Netflix“ alebo „Hey Cortana, pause my Xbox“. A v reakcii na spätnú väzbu sa hlasové ovládanie rozšíri o nové príkazy pre obe hlasové asistentky. Zahŕňa to možnosť vypínať hry a aplikácie alebo ovládač s pomocou nového režimu navigácie.

Na Xbox One tiež pribudla nová aplikácia Amazon Music. Dostupná je najprv v USA, časom sa ale podpora aplikácie rozšíri aj do ďalších krajín. Vďaka apke si môžu predplatitelia Amazon Music Unlimited vypočuť viac ako 50 miliónov skladieb a tisíce playlistov a staníc aj na Xbox One. Aplikáciu môžu používať aj predplatitelia služby Prime Music, ktorí tak majú k dispozícii viac ako 2 milióny skladieb a stovky playlistov.

Taktiež došlo k rozšíreniu služby Search. Odteraz bude zobrazovať aj výsledky z Xbox AssistReady to Install, ako aj hry, ktoré má hráč momentálne k dispozícii v rámci svojich aktívnych členstiev.

Xbox Background Music

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *