Xbox One S All-Digital unikol na internet aj s dátumom vydania

Posledných pár týždňov sme mohli vo zvýšenej miere sledovať správy o údajne pripravovanom Xbox One S „All-Digital“, ktorý by mal zraziť cenu konzoly na nové minimum.

Konzola niesla spočiatku kódové označenie Maverick a malo ísť o akúsi experimentálnu konzolu, ktorá by bola lacnejšia oproti súčasným konzolám. Aby to však Microsoft mohol docieliť, musel z konzoly vyradiť mechaniku, vďaka čomu by išlo o prvý plne digitálny Xbox. Podľa toho sa odvíja aj jej názov. Otáznik visel nad dizajnom, kde sa očakávalo, že konzola by vďaka absencii mechaniky mohla byť o niečo menšia.

Najnovší leak však akékoľvek špekulácie o zmene dizajnu posiela do outu. Z fotky je totiž evidentné, že konzola bude mať rovnaké rozmery ako Xbox One S, len vpredu neponúkne diskovú mechaniku. Krabica tiež potvrdzuje, že tento Xbox ponúkne 1TB pevný disk a hráči zrejme dostanú ku konzole tri hry zadarmo – Minecraft, Sea of Thieves a Forza Horizon 3. Vzhľadom k skutočnosti, že už dávno vyšla Horizon 4, je však toto rozhodnutie pomerne zvláštne. Server Windows Central dodáva, že vzhľadom k ochrane zdroja krabicu so všetkými náležitosťami prerobil vo Photoshope, na základe obdržaných fotiek.

Konzola by mala byť predstavená v polovici apríla/dubna, zrejme počas livestreamu Inside Xbox. K vydaniu by malo dôjsť o pár týždňov neskôr, 7. mája/května 2019 celosvetovo. Predávať by sa mala za veľmi nízku cenu, avšak konkrétna cena nie je v tejto chvíli známa. Očakáva sa však, že by to mohlo byť 200€. Konzola taktiež na rozdiel od iných neponúkne v balení prístup ku Game Passu, ktorý si bude treba dokúpiť zvlášť.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *