Google Stadia bude podporovať Xbox Adaptive Controller

Xbox Adaptive Controller

V rámci všeobecnej snahy pomôcť hráčom so zdravotným znevýhodnením Microsoft potvrdil, že streamovacia služba Google Stadia bude podporovať Xbox Adaptive Controller.

Google si je totiž vedomý toho, že ovládač Stadia Controller bude mať pre takýchto hráčov rovnako problémové ovládanie ako už existujúce „defaultné“ riešenia ako sú Dualshock 4 pri PS4 alebo klasický bezdrôtový Xbox ovládač. Práve preto sa firmy dohodli na tom, že Xbox Adaptive Controller bude službou Stadia podporovaný už v deň spustenia streamovacej služby.

Šéf inkluzívnej divízie Microsoft Devices Bryce Johnson tiež ocenil prístup Googlu, že sa rozhodol tak skoro oznámiť podporu pre Adaptive Controller. Zároveň navrhol Googlu integrovať do svojej služby funkciu Co-pilot, ktorá umožňuje dvom hráčom hrať za jednu postavu.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *